NRJ Workout Turku GLOW – loistavaa liikuntaa

Helmikuun viimeisenä viikonloppuna sain mahdollisuuden lähteä yhdessä hyvän ystävän kanssa HK Areenalle treenaamaan ja liikkumaan, kun siellä järjestettiin NRJ Workout GLOW -tapahtuma.

NRJ Workout Turku

Tarjolla oli paljon erilaisia ryhmäliikuntatunteja pitkin päivää, Les Millsin tunneista Dance-tunteihin ja liikkuvuusharjotteisiin.

Uutuutena tänä vuonna oli Glow-teema ja jokainen osallistuja sai tuubin kasvo-/vartalomaalia, joka loisti UV-valaistuksen avulla. Kanssatreenaajat olivat loihtineet hauskoja ja näyttäviä sotamaalauksia ja kuvioita kasvoihin ja käsivarsiin. Osalla taisi olla maalauksia jopa yläselässä.

Me olimme suunnitelleet päivän ohjelman siten, että lähdimme liikkeelle heti aamusta. Paikan päälle HK Areenalle saavuimme jo puoli yhdeksäksi, jolloin ovet avautuivat. Ruuhkaa ei ollut ollenkaan ja pääsimme aika nopeasti eroon takeista ja repuista, jotka sai jättää narikkaan pientä maksua vastaan. Ei muuta kuin vesipullo mukaan ja kohti päivän ensimmäistä treeniä, joka meillä oli jooga. Ajattelimme, että joogalla on hyvä aloittaa päivän liikunta, jotta kroppa herää rauhassa.

NRJ Workout Turku2

Joogaohjaaja oli uudesta turkulaisesta hyvinvointistudiosta Pure Movesta, joka sijaitsee Turussa Eerikinkadulla. Aamujoogassa heräteltiin kehoa erilaisilla avaavilla ja venyttävillä liikkeillä samalla käyden läpi vahvistavia ja energisoivia asentoja. Hyvä treeni kaikentasoisille joogaajille.

Seuraavana olikin vuorossa hieman enemmän menoa, kun otimme suunnan kohti Workout Areenaa ja Les Millsin Bodycombat-treeniä. Itse en ollut aiemmin ollut mukana Bodycombat-tunnilla ja jännityksellä odotin, mitä tuleman pitää. No siltä tunnilta ei ainakaan vauhtia puuttunut. Alusta asti oli kova tempo ja tila meinasi käydä ahtaaksi. Omat askeleetkin sekosivat välillä, mutta ei se menoa haitannut, sillä en ollut ainoa. Ohjaaja oli aivan loistava ja sai koko porukan innostuneesti mukaan. Bodycombat on sekoitus erilaisia itsepuolustuslajeja ja mukana olikin karatesta tuttuja potkuja, thainyrkkeilyä, taekwondoa ja nyrkkeilyä. Siitä löytyi yksi energinen kuntoilumuoto, jota voisin itsekin harrastaa juoksun ja salitreenin rinnalla. Ainakin saisi lisää räjähtävyyttä ja koordinaatiokyky paranisi.

NRJ Workout Turku3

Bodycombatin jälkeen meillä oli puolen tunnin tauko, jonka aikana kierreltiin katsomassa sisääntuloaulassa, mitä kaikkea sieltä löytyi. Aulaan oli kasattu muutama myyntipiste, joista sai ostaa Pure Foodin raakapatukoita, raakapuuroa ja smoothieita. Patukat olivat todella herkullisia ja chia-raakapuurokin maistui todella hyvältä treenien välissä. Lisäksi yhdessä myyntipisteessä oli kompressiosukkia ja muita liikuntatarvikkeita. Kehonkoostumusmittaukseenkin olisi päässyt.

Kolmantena treeninä meillä oli Uniikin Live-treeni, jossa oli yhdistetty Uniikin live-esiintyminen ja treenaaminen. Treenissä tehtiin erilaisia askelsarjoja ja yleensäkin pidettiin hauskaa. Oli kiva seurata muita osallistujia: miten kaikki heittäytyvät mukaan ja kukaan ei välittänyt, vaikkei pysyisikään mukana ja askeleet sekoaisivat.

NRJ Workout Turku4

Mukana tapahtumapaikalla oli myös itselleni tuttuja Vauhtisammakon juoksukoulun ohjaajia oikean juoksutekniikan opastajina ja pitämässä toiminnallista juoksuharjoittelua. Nämä treenit jätin tällä kertaa väliin, sillä ne kuuluvat muutenkin viikko-ohjelmaani säännöllisesti.

Viimeinen treeni oli vähän kevyempi – tai niin me luulimme. Osallistuimme Movement & Mobility by Lifted -treeniin, jossa tehtiin erilaisia liikkuvuusharjotteita kehon painolla ja jouduimme aktivoimaan lähes kaikki kehon lihakset. Saimme kokeilla, miten erilaiset eläimet liikkuvat ja huomasimme, ettei se olekaan niin helppoa apinoida apinaa tai yrittää edetä kuin strutsi. Tunti oli hauska ja mukaansatempaava. Loistava valinta meidän liikuntapäivän päätökseksi! Siitä oli hyvä lähteä kotia kohti kauniiseen aurinkoiseen talvisäähän.

NRJ Workout Turku5

Koko tapahtuma oli mielestäni hyvin järjestetty, vaikkakin aamulla oli pukuhuone hieman kadoksissa. Ehkä näytteilleasettajia olisi saanut olla enemmän. Missään vaiheessa hallissa ei ollut pahaa ruuhkaa, ehkä kaunis talvisää ja hiihtolomaviikko vaikuttivat osallistujamäärään.

Kaikilla näytti olevan hauskaa ja ihmiset ihan loistivat treenatessaan!

Seuraavat tapahtumat:
NRJ Workout Oulu 1.10.2016
NRJ Workout Helsinki 26.–27.11.2016

Lue lisää: www.workout.fi