Maistuvaa ruokaa kylän raitilta

En ollut koskaan ennen käynyt Taivassalossa, mutta isänpäivänä automme nokka kääntyi kohti Taivassaloa ravintola Raitin vuoksi.
raitti1

Raitti tuo Taivassalon ravintolatarjontaan varmasti kaivattua piristystä, sillä se on auki vuoden ympäri eikä ainoastaan kesäkaudella.

raitti2

Isänpäivänä Raitissa tarjoiltiin kolmen ruokalajin à la carte -menu, johon oli saatavilla myös viinipaketti. Mieheni nautti huolella ruokalajeihin valitut viinit ja erityisesti pääruoan kanssa valittu punaviini oli oikein hyvä kokonaisuus ruoan kanssa.

raitti3

Mukana ruokailemassa meillä oli isänpäivänä luonnollisesti 3-vuotias tyttäremme, joka otettiin ravintolassa hienosti vastaan. On aina ihanaa käydä ravintolassa, jossa lapsia kohdellaan asiakkaina siinä missä aikuisiakin.

Lasten annos oli kivasti koristeltu ja erityisesti lehtipihvin maustevoi oli todella hyvänmakuista – myös vanhempien mielestä.

raitti5

Savupeura-juustokeitto oli myös taivaallisen hyvää, mutta annos oli kieltämättä todella iso. Tosin molemmat söimme sen ilolla loppuun, koska se oli niin hyvää.

raitti4

Raitin omistajapariskunta Jussi ja Susanna Liimatainen kertoivat, että Raitissa käytetään aina mahdollisuuksien mukaan lähituottajien raaka-aineita. Ruoassa erityisen tärkeitä ovatkin tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet.

raitti6

Isänpäivänä Raitissa tarjolla oli kolmen ruokalajin menu, mutta esimerkiksi äitienpäivänä on tarkoitus laittaa tarjolle buffetruokailu.

raitti7

raitti8

Ravintolan ruokalistalta erityisen suosittu ja maukas annos on Jussin mukaan ahvenburger. Myös Raitin juurespyre on saanut paljon kiitosta ja meidänkin mielestä se oli todella hyvää. Kysyin Jussilta, mitä kaikkia juureksia pyreessä on, mutta resepti on niin salainen, ettei sitä paljastettu. Vielä kotimatkallakin mieheni kanssa arvuuttelimme, mitä kaikkia juureksia pyreeseen oli mahdettu käyttää…

www.ravintolaraitti.fi

www.visitturku.fi/ravintola-raitti_fi