Voiko satamassakin syödä?

Turkulaiset matkustavat satamaan lähtiessään risteilylle. Tänään tutustumme kuitenkin yhteen sataman ravintoloista, kun lähdemme kolmen ruokalajin illalliselle Best Western Hotel Seaportiin.

kuva1

Siis voiko tänne tulla ihan vaan syömään? Hotellissa sijaitseva ravintola on varmasti tutumpi muille kuin itse turkulaisille. Itsekin olen kulkenut tästä ohi useita kertoja. Nyt astumme kuitenkin sisään ja menemme ottamaan asiasta selvää.

kuva2

On lauantai-ilta, kello kuusi ja asiakkaita näyttää olevan melko paljon. Tila täyttyy tasaisesta puheensorinasta, ilmassa on naurua ja odotuksen tuntua. Jotenkin voi aistia sen, että ihmisillä on hyvä fiilis. Kukaan ei rähise tai metelöi. Tunnelma on lämmin.

kuva3

Siirrymme pöytään ja pian tarjoilija saapuu. Valitsen eteläafrikkalaisen punaviinin, seuralaiseni tumman oluen. Ruokavaihtoehtoja löytyisi monenlaiseen nälkään. Mutta tänään ei burgereita, vaan tarkoitus on nauttia illallinen pitkän kaavan mukaan. Aloitamme alkuruoista: jokirapu- ja halloumsalaatti, kiitos!

kuva4

Annosten saapuessa käy ilmi, että ruoan määrässä ei ainakaan ole tingitty. Salaatit voi tilata vielä isompina myös pääruoaksi, vaikka itselleni alkuruokakin kävisi jo lounaasta. Onkohan se hyvää?

Ja onhan se. Jokirapu on todellakin suussasulavaa ja koska olen nälkäinen, syön annoksen kokonaan. Herkullista kuulemma oli myös halloumsalaatti, lautaset tyhjinä tilaamme pääruoat.

kuva5

Pääruoan saapuminen kestää kauan. Salissa on kuhinaa, ihmiset vaihtuvat ja lisäksemme myös muita ruokailijoita saapuu ja poistuu tasaiseen tahtiin. Maistelemme juomiamme ja jutustelemme. Oma pöytämme sijaitsee aivan tiskin lähistöllä, joten ihmisiä kulkee ohitsemme vessoihin sekä muihin pöytiin. Romanttista illallista emme odottaneetkaan, mutta olisi mukavampaa istua viereisessä ikkunapöydässä, joka on tyhjillään.

kuva6

Ympäristö itsessään on oikein viihtyisä ja siisti, ihastelen tauluja. Kivan oloinen paikka.

kuva7

Suunnittelemme paikasta vielä merihenkisemmän: ehkä kalaverkkoja ja ruoreja koristeiksi ympäristöön… Sitten pääruoat saapuvat.

Olen tilannut savustettua lohta, batattilankkujen ja tartar-jogurttikastikkeen kanssa. Annos näyttää herkulliselta. Esillepanot ovat täällä kauniita.

kuva8

Bataatit tuovat oman makean vivahteensa ruokaan ja lohi on mureaa, mutta totta puhuakseni suuren alkuruoan jälkeen en millään enää jaksa syödä annostani loppuun.

Seuralaiseni on tilannut härkää tumman tattikastikkeen kera. Maistuuko?

kuva9

No tuntuu maistuvan. Pihvi on sopivasti medium, kasvikset ja kastike täydentävät makuelämyksen. Perunakakku vaihdettiin ranskalaisiin, tuloksena kuulemma miehen unelma-ateria.

Vatsat pullollaan selailemme jälkiruokalistaa. Se ei enää houkuttele samalla tavalla, mutta päätämme kokeilla kuitenkin suklaakakkua, puoliksi. Myös kaksi Irish Coffeeta, koska juomat ovat tässä vaiheessa loppuneet. Jälkiruoka saapuu nopeammin, samalla kun uusia ihmisiä alkaa virrata sisään. Asiakaskunnassa näkyy nyt selkeästi enemmän humaltunutta väkeä, laiva on tainnut saapua.

kuva10

kuva11

Mutta meidän huomiomme keskittyy nyt oleelliseen ja NAM! Kyllä. Jälkiruokien ystävän kannattaa ehdottomasti jättää tilaa tälle. Lämmin suklaakakku wanhanajan vaniljajäätelön ja vadelmahillon kera muodostavat täydellisen pehmeän yhdistelmän. Jälkiruokamme kruunaa koko aterian. Ainoastaan Irish Coffeet kaipaisivat sokeria, mutta emme anna sen haitata.

Iltamme alkaa lähetä loppuaan, olemme tyytyväisiä ja kylläisiä. Teemme iltakävelyn Turun linnan ohi Aurajoenrantaa pitkin. Iltamme oli onnistunut.

Paikka on viihtyisä, ruoka hyvää ja henkilökunta ystävällistä. Vaikka laivamatkustajia liikkui paljon, ei mitään häiriötä ollut.

+ isot annokset
+ monipuolinen menu
+ vaihtelua tuttuihin keskustan paikkoihin

Pitkälle illalliselle aikaa kannattaa varata runsaasti n. 2–3h. Ruokailu kannattaa ajoittaa alkavaksi ennen laivojen saapumista.

VINKKI: Viikonlopun viettoon voisi lähteä myös burger-illan merkeissä. Listalta löytyi hampurilaisten ystäville myös ruis- sekä vege-burger vaihtoehdot! Tsekatkaa!

www.hotelseaport.fi/ravintola

www.hotelseaport.fi