Pikkujoulut Börsissä

Pääsin Testing Turku -bloggaajana kokeilemaan, millaista on olla turistina omassa kotikaupungissa. ”Miniloman” ohjelmaan kuului yöpyminen Sokos Hotel Hamburger Börsissä ja illanvietto Börs Night Clubin Pikkujoulushow’n merkeissä.

börs1

Yövyin avecini kanssa Turun keskustassa sijaitsevassa historiallisessa Sokos Hotel Hamburger Börs -hotellissa. Börsin tietää varmasti jokainen turkulainen, mutta moniko on koskaan yöpynyt hotellissa? Entä tiesittekö, että osa rakennuksesta on valmistunut jo 1820-luvulla? Hotellilla on pitkä historia, toiminta käynnistyi 1900-luvun alussa ja jo ennen sitä rakennuksessa toimi ravintola. Oscar Waldemar Aspelund aloitti ravintolatoiminnan vuonna 1895 avaamalla Hamburger Bierhallen (nykyinen Oscar Pub & Grill). Vuonna 1947 hotelli siirtyi Turun Osuuskaupan omistukseen ja sillä tiellä ollaan edelleen – nykyään ravintolavalikoimakin on laajentunut. Oscar Pub & Barin lisäksi hotellin yhteydessä on Fransmanni ja Shamrockcafe, joissa voi käydä herkuttelemassa tai vaikka drinkeillä.

börs-show

börs-show2

börs-show3

Hotellin yhteydessä on yökerho Börs Night Club, joka sekin on varmasti suurimmalle osalle turkulaisista tuttu. Yökerhossa järjestetään joulun alla perjantaisin Pikkujoulushow-esityksiä. 20.11. esiintymisvuorossa oli Flipper feat. Ville Pusa. Flipper on coverbändi, joka tanssitti pikkujoulujuhlijoita esittämällä hittibiisejä eri vuosilta. Suurin osa pikkujoulukansasta näyttikin viihtyvän oikein mainiosti tanssilattialla! Pikkujoulushow-esityksiä järjestetään viikoittain ennen joulua ja joka viikko paikalla on erityylisiä esiintyjiä. Esimerkiksi ysärifaneille on tarjolla viihdettä 18.–19.12. Silloin tiedossa on Super ysäri-ilta!

sokos3

sokos1

sokos6

sokos7

sokos5

Sokos Hotel Hamburger Börs oli hotellina taattua Sokos hotel -laatua. Huone ja hotellin yleiset tilat olivat siistejä, huone oli sisustettu toimivan simppelisti ja henkilökunta oli palvelualtista. Meidän huoneessa oli ihanaa luksusta odottamassa, kuplivaa ja suklaata! Oli ihanan rentouttavaa työviikon jälkeen makoilla hotellin pehmeällä sängyllä ja syödä suklaata ennen illanviettoa. Jos meillä olisi ollut enemmän aikaa, olisin ehdottomasti halunnut mennä testaamaan myös hotellin saunaosaston, se vasta rentouttavaa olisi ollutkin.

sokos8

Hotelliyöpymisissä parasta on se, kun pääsee hyvin nukutun yön jälkeen aamiaiselle! Aamiainen oli odottamisen arvoinen. Aamiainen tarjoillaan hotellin toisen kerroksen upeassa ravintolasalissa. Sali oli ihanan avara ja tyylikäs, sopi hyvin historiallisen hotellin luonteeseen. Kokonaisuudessaan aamiainen oli erittäin toimiva, oli kaikki tarvittava ja vielä vähän jotain ekstraa. Pöydästä löytyi perinteisiä aamiaisherkkuja pekonista ja munista croissanteihin ja hedelmiin. Lisäksi ilahduin jälkiruokapöydän joulupipareista ja aurajuustosta, sehän sopi hyvin turkulaiseen ravintolaan!

Pieni irtiotto arjesta teki ihmeitä. Ihanaa, kun sai yhden illan vaan ottaa rennosti! Rentoutumisen tarpeessa oleville suosittelenkin yötä hotellissa, ihan sitten vaikka omassa kotikaupungissa. Mukavaa arjen luksusta!

Original Sokos Hotel Hamburger Börs

www.paremmatpikkujoulut.fi/show-paketit