Kolme notkeaa rosvoa seikkailupuistossa

Sirkus on Turussa kovassa nosteessa. Lajia harrastavat sadat nuoret yli kymmenessä kohteessa. Se, mikä tekee sirkuksesta niin hienon, on sen monimuotoisuus. Se vaatii fysiikkaa, tekniikkaa, ilmaisukykyä ja esiintymisvarmuutta.

Kynttiläpajassa ympäri mennään ja yhteen tullaan.

Kynttiläpajassa ympäri mennään ja yhteen tullaan.

Kun meille tuli mahdollisuus mennä katsomaan itsenäisyyspäivänä esitystä Seikkailupuistoon, veti 10-vuotias tyttäremme liinat kiinni: hän ei vauvojen näytelmää tule katsomaan. Mieli muuttui heti, kun hän kuuli, että kyseessä on sirkus. Ja hyvä että muuttui, totesi hän myöhemmin.

Näytelmän juoni koostuu muutamasta kohtauksesta: ensimmäisessä porukka esittäytyy, toisessa rosvot varastavat karkkia ja kolmannessa poliisi jahtaa heitä ja saa lopulta kiinni. Se, että juoni on kerrottavissa parilla lauseella, on näytelmän vahvuus. Se, mitä kohtauksissa tapahtuu, on erittäin näyttävää ja laadukasta sirkustaidetta.

Korttitehtailua

Korttitehtailua

Vaikka pääosa yleisöstä oli lapsia, sai ainakin tämä wannabe-jonglööri ja yksipyöräilijä esityksen seuraamisesta suurta nautintoa. Ehdottomasti hienoin hetki oli upeaa jonglööraustaidetta esitellyt karkkikauppakohtaus. Esiintyjillä on alaansa rautainen ammattitaito.

Materiaaleja valitsemassa

Materiaaleja valitsemassa

Myös seurueemme lapset pitivät näkemästään. Kestoltaan 30-minuuttinen esitys on mitä mainioin, sillä varsinkaan pienemmät lapset eivät pidempään malttaisi paikallaan edes istua. Esiintyjät toki ottivat yleisönsä mainiosti, myös lapsia mukaan osallistaen.

Puolet seurueestamme kävi ennen esitystä tutustumassa Seikkailupuiston työpajatarjontaan. Näin joulun alla valikoima on laaja kynttilöiden tekemisestä perinteisempään askarteluun. Näytelmän jälkeen halusivat sirkuskipinän saaneet lapset tietenkin heti kieppumaan puiston telineisiin ja vaijeriliukuun.

Materiaaleja sekä malleja on tarjolla joka lähtöön ja tarpeeseen.

Materiaaleja sekä malleja on tarjolla joka lähtöön ja tarpeeseen.

Timantti-sirkus tarjoaa oivat puitteet lapsiperheiden teatteri- ja sirkusnautinnoille aivan keskustan tuntumassa ja erittäin edulliseen hintaan. Ilahduttavasti näytös oli myös aivan loppuunmyyty.

Meidän valmis joulukortti. :)

Meidän valmis joulukortti. 🙂

Mikäli sinun(kin) kokemuksesi Seikkiksen tarjonnasta rajoittuvat vain kesäiseen puistovierailuun, niin suosittelen todella tutustumaan myös muuhun tarjontaan, jota Seikkiksessä on ympäri vuoden!

Seikkailupuisto
Seikkailupuiston teatteri

Blogikirjoitus: Petri Hollmén ja Kimmo Hollmén