Sulosäveliä WAMissa

Lokakuun lopulla alkoi Wäinö Aaltosen Museon syksyn konserttisarja. Kirpeän kylmänä tiistai-iltana 27.10. suuntasin ystäväni kanssa WAMiin nautiskelemaan musiikista ja museokahvilan herkuista.

WAM 1

Konserttisarjan syksyn avajaiskonsertissa esiintyi pianisti Eeva Mattila. Kaunis ja vähäeleinen WAM toimi myös konserttipaikkana hyvin. Vaikka en voi sanoa kamarimusiikista paljoa ymmärtäväni, oli Mattilan soitto upeaa kuunneltavaa ­­– teki mieli sulkea silmät ja antaa musiikin viedä. Tunnelma vaihteli ilmavan kevyestä ilottelusta raskaan painostavaan. Varsinkin väliajan jälkeinen osa, jossa Mattila soitti Modest Musorgskin taianomaisen Näyttelykuvia-pianosarjan, vaikutti. Meistä tuli saman tien Musorgskin faneja. Hänen barbaariseksikin kuvailtu sävellyksensä Yö autiolla saarella on muuten tuttu Disneyn Fantasia-elokuvasta.

Konserttien väliajalla museon kahvila Cafe Wäinö tarjoilee suolaisia ja makeita herkkuja sekä lämpimiä ja kylmiä juomia. Me herkkusuut iskimme silmämme heti tarjolla olevaan karpaloleivokseen, joka paljastui suussa sulavan herkulliseksi. Kirpeän raikasta karpaloa täydensi kakun valkosuklaapohja. Unohduimme nautiskelemaan kakkua ja kahvikupillisia niin, että meinasi tulla kiire konsertin toiselle puoliskolle.

WAM 2

WAM 3

Huomasimme, että olimme yli puolet nuorempia kuin konserttiyleisön ikä keskimäärin. Haluaisinkin kannustaa myös nuorempia osallistumaan WAMin konsertteihin. Kyseessähän on ilmainen huvi, sillä konsertteihin on vapaa pääsy. Musiikkituokio taidemuseossa tuo sopivasti pientä ylellisyyttä arkeen. Käsiohjelma maksaa 2,5/5 euroa ja sen voi maksaa vain käteisellä. Huomasimme, että ohjelma olisi ollut hyödyllinen. Meiltä sellainen puuttui – käteistä mukaan siis!

WAM 4

Syksyn konserttisarjassa on jäljellä vielä kuusi konserttia. Konsertit ovat WAMissa joka tiistai 8. joulukuuta saakka ja konserttisarjan tulevaa ohjelmaa voit tarkastella täältä.

Seuraavaaksi WAMissa on luvassa Sibeliuksen juhlaa. Tänä iltana 3.11. Turku Ensemble esittää Jean Sibeliuksen tuotantoa säveltäjämestarin juhlavuoden kunniaksi. Suosittelen!