Kasnäsissä paistaa aurinko

Kemiön jälkeen maisemat alkavat olla kohdallaan. Meri pilkahtelee puiden välistä tuon tuosta. Uudelta Lövön sillalta aukeaa huikeat näkymät… Näin etelässä en ole aiemmin ollut.

Kasnas_2

Kasnas_1

Kasnas_3

Kasnäsin saaristokylpylä sijaitsee tien päässä, lauttarannan vieressä. Lautoilla pääsee Örön tänä kesänä avatulle linnakesaarelle sekä Rosalaan ja Hiittisiin. Kesäisin tehdään myös veneretkiä Bengtskärin majakalle.

Kasnas_4

Kasnas_5

Kasnas_6

Vaikka lokakuu on lähes puolessa välissä, on uuden karavaanarialueen edustan parkkipaikka aivan täynnä. Vierasvenesatamassa on vielä veneitä ja vesiliikennettäkin näkyy. Kymmenen vuotta sitten avatussa kylpylässä polskitaan ja ravintolassa lounasta istuu nauttimassa useampikin seurue, osa paikallisia. Noutopöydän kalatarjonta on runsasta ja erittäin maittavaa. Täytettyjen kuharullien ja rimpsuluiden välinen valinta on vaikea, siispä pitää maistaa molempia. Ei kaduta, vaikka housut kiristävätkin!

KAsnas_9

Kasnäsin hotellihuoneet sijaitsevat rivitaloissa, joista jokaisesta on merinäköala. Lapsiperheitä ja suuria seurueita varmasti ilahduttaa tieto, että lähes kaikkien huoneistojen eteen pääsee autolla. Useimmat ovat kahden hengen huoneita ja sviittejä on kaksi. Alueella on kaksi grillikotaa, joista suurempi sijaitsee niemenkärjessä ja pienempi hyvin hoidetun minigolfradan vieressä. Kesäisin eittämättä vilkas saaristolaistori pöytäryhmineen sijaitsee aivan vierasvenesataman edessä.

Kasnas_12

Kasnas_10

Kasnas_11

Varsinkin mennyt viikko on ollut syksyn hienoin öisine revontulineen ja yöpakkasineen. Silti ruskaa ei vielä laajassa mittakaavassa näy. Vain vaahterat antavat viitteitä siitä, että pian tapahtuu.

Kasnas_13

Kasnas_15

Vaatteiden vaihdon jälkeen suuntaamme kokoussaunan vierestä luontopolulle, joka kiertää rannan välittömässä läheisyydessä. Matkan varrella on kunnollisia portaita helpottamaan liikkumista, sekä kylttejä, joissa kerrotaan mm. jääkauden jättämistä jäljistä kallioon ja maaperään. Puolivahingossa tupsahdamme Luontokeskus Sinisimpukan pihaan.

Kasnas_7

KAsnas_8

Raittiin ilman jälkeen maistuu oman huoneen sauna sekä porekylpy. Iltaruoka ravintolassa kruunaa aurinkoisen syyspäivän poissa kaupungin kiireestä ja pakokaasuista. Aamiaisen jälkeen on vielä hetki aikaa tutustua alueeseen ja nauttia kauniista maisemasta. Sunnuntain lounasbuffetin jälkeen suuntaamme kotia kohti. Högsårassa jäi tällä kertaa käymättä, mutta jo nyt voin varmuudella sanoa, että vierailu tässä paikassa ei jää viimeiseksi.

Kasnas_16

Kasnas_17

Kasnas_14

Vielä loppuun muutama mielenkiintoinen fakta Kasnäsista. Hotellikokonaisuus on varsin omavarainen. Kalat saadaan omasta kalankasvattamosta, käyttövesi on puhdistettua merivettä. Kuljetuskustannusten säästämiseksi pyykit pestään omassa pesulassa tien toisella puolella. Onpa rakenteilla Suomen ensimmäinen kalajauhotehdaskin. Kaikki edellä mainitut tuovat paikkakunnalle myös työpaikkoja, mikä näinä aikoina Suomessa on ilahduttavaa.

www.kasnas.com