Positiivisia yllätyksiä Original Sokos Hotel Hamburger Börsissä

Vietin perheeni kanssa miniloman Turussa heinäkuisena viikonloppuna. Saimme tilaisuuden tutustua upeaan keskustahotelliin Original Sokos Hotel Hamburger Börsiin, josta saimme tilavan viiden hengen kulmahuoneiston.

anneli-y-original-sokos-hotel-hamburger-börs

Original Sokos Hotel Hamburger Börs

Huoneisto muodostui kahden ja kolmen hengen huoneista, jotka oli yhdistetty toisiinsa väliovella. Huoneisto oli suurien ikkunoiden ansiosta todella valoisa.

anneli-y-hamburger-börsin-standard-triple-huone

Hamburger Börsin Standard Triple -huone

Positiivisena yllätyksenä saimme myös upeat hedelmävadit juomineen hotellilta. Huonepalvelu kantoi vadit huoneen ovelle asti. Vadilta löytyi herkullisia, tuoreita ananaksen, melonien ja mansikoiden paloja.

anneli-y-hedelmävati-yllätys

Hedelmävati-yllätys

Seuraavaksi lähdimme hotellin alakertaan testaamaan ShamRockCafen kuuluisia avotulipizzoja. ShamRockCafe on viihtyisä irlantilaisvaikutteinen ravintola. Ravintolatilaa hallitsee suuri puilla lämmitettävä leivinuuni, jossa pizzat paistetaan.

anneli-y-shamrockcafen-pizzauuni

ShamRockCafen pizzauuni

Testasimme ravintolan laajasta valikoimasta ruispohjaisia pizzoja, muun muassa ravintolan suosituinta Fresca-pizzaa. Pizza sisälsi parmankinkkua, parmesaanijuustoa, kirsikkatomaatteja, rucolaa ja tuoretta buffalo-mozzarellajuustoa.

anneli-y-shamrockcafen-fresca-pizza

ShamRockCafen Fresca-pizza

Pizzat olivat aivan valtavan suuria: varmasti yli 30-senttisiä halkaisijaltaan. Ne olivat myös hurjan herkullisia. Siitäkin huolimatta osa perheestäni ei millään jaksanut syödä pizzaa kokonaan.

Vatsat pullollaan pizzaa lähdimme testaamaan Turku Card -kortteja. Kortti on matkailijan unelma: sillä aukeavat monien museoiden ovet maksutta ja sillä saa hyviä alennuksia matkailijan tarvitsemista palveluista esimerkiksi ostospaikoista, ravintoloista ja hotelleista.

Päätimme mennä tutustumaan merenkulun erikoismuseo Forum Marinumiin ja sen satamassa oleviin museoaluksiin, kuten Boreen ja Suomen Joutseneen. Turku Cardilla pääsi sisään myös tähän museoon vain korttia vilauttamalla.

anneli-y-forum-marinum

Forum Marinum

anneli-y-suomen-joutsen-purjealus

Suomen Joutsen -purjealus

Kyllä perheen nuorisolla riitti ihmeteltävää museossa, muun muassa Bore-aluksen ahtaus ja pieni koko ihmetyttivät. Onko joskus suomalainen risteilyalus voinut olla noin pieni?

anneli-y-matkustaja-alus-bore

Matkustaja-alus Bore

Illalla hotelliin palattuamme osa perheestä tutustui hotellin seitsemännessä kerroksessa sijaitseviin saunoihin ja uima-altaaseen. Saunaosaston parvekkeilta avautui hulppea näköala Turun keskustaan.

Aamukahdeksalta olimme jo innokkaina tutustumassa hotellin ruhtinaalliseen aamupalaan hulppeassa Jugendsalissa.

anneli-y-hamburger-börsin-jugendsali

Hamburger Börsin Jugendsali

Leppoisa minilomamme päättyi pikaiseen pakkaamiseen ja auton nokka käännettiin kohti kohtia. Heippa Turku, kivaa oli!

www.sokoshotels.fi/fi/turku/sokos-hotel-hamburger-bors

www.visitturku.fi/turkucard

www.forum-marinum.fi

www.hostelborea.fi