Grännäs Hotel Stallbacken

1

2

Grännäs Hotel Stallbacken och Grännäs B&B finns belägna i den vackra finska skärgården i Nagu där de har öppet året om (förutom 23-25 december). Båda byggnaderna finns på samma område, och oberoende i vilken av byggnaderna man övernattar så är det nära till allt. Här kan man välja mellan att bara njuta av den lugna omgivningen eller så kan man också hyra kanot, kajak eller roddbåt och uppleva Nagu ute på havet. Några tiotals meter från hotellet och B&B:n finns en traditionell vedeldad bastu och varmvattensbalja infälld i terrassen, och för de som vill ta sig ett dopp i havet finns även en privat badstrand tillgänglig för alla gäster. Vid Hotel Stallbacken finns sju stycken dubbelrum, konferensutrymmen, restaurang, liten scen och festsal. Alla dubbelrum har 90 cm breda sängar, wc/dusch, TV och WiFi.

Grännäs Hotel Stallbacken and Grännäs B&B are located in the beautiful Finnish archipelago in Nauvo, and they are open all year round (except 23-25 December). Both buildings are on the same area, and regardless which building you stay in, it’s close to everything. Here you can choose between just enjoying the calm surroundings, or then you can rent a canoe, kayak or rowing boat and experience Nauvo out on the sea. Just a few meters away from the hotel and the B&B, there’s a traditional wood fired sauna and a warm water tub recessed in the terrace, and there’s also a private beach available for those who want to take a dip in the sea. At Hotel Stallbacken there are seven double rooms, conference room, restaurant, a small stage and festive hall. All double rooms have 90 cm wide beds, toilet/shower, TV and WiFi.

3

4

Genast när vi anlände till Grännäs Storgård och steg ut ur bilen förvånades vi över hur tyst och lugnt det var. Efter att ha bott i Åbo de senaste åren och alltid hört brus av bilar, så var det riktigt skönt att komma till en plats där det är absolut tystnad. Man glömmer lätt att det faktiskt finns sådana platser när man är van med annat.

Vi hade blivit tilldelade det största rummet i Hotel Stallbacken – ett rum på 19 kvadrat med egen toalett/dusch och med ett stort takfönster mitt i rummet. Rummet var ljust och luftigt, och inredningen hade anpassats perfekt efter den gamla ladugården, som hotellet tidigare har varit. I receptionen och i hallen hade de bevarat gamla detaljer, såsom takbjälkar och väggstommar, vilket gjorde sig bra med resten av inredningen.

Right away when we arrived to Grännäs and stepped out of the car, we were amazed at how quiet and calm it was. After living in Turku these last few years, and always hearing noise of cars, it was really nice to come to a place where it’s absolute silence. You easily forget that there actually exist places like these when you’re used to something else.

We had been assigned the biggest room in Hotel Stallbacken – a room of 19 square meters with own toilet/shower and a big roof window in the middle of the room. The room was light and airy, and the interior had been perfectly adapted to the old barn, which the hotel has been before. Old details, such as ceiling beams and walls, had been preserved in the reception and the hallway, which fit really good with the rest of the interior.

5

6

Efter att vi hade checkat in och tagit våra väskor till rummet gick vi på en kort vandring kring området. Vi tog oss en snabb titt på Grännäs B&B och gick sedan vidare till solterrassen där både bastun och varmvattensbaljan finns. Sedan fortsatte vi vidare ner till den privata badstranden. För att ta sig till badstranden gick vi efter en kort stig som till slut tog oss till den egna bryggan och lilla stranden. Där fanns också båtarna och kanoterna som man kan hyra. Själv satt jag mig bara ner och njöt av den vackra utsikten.

After checking in and taking our luggage to our room, we went on a short tour around the area. We had a quick look at the B&B, and then we went along to the terrace to check out the sauna and the warm water tub. After a while, we continued to the private beach. To get there, we walked along a short trail which took us all the way to the own pier and the small beach. There you could also find the boats and the canoes that are available for rent. I chose myself to just sit down and enjoy the beautiful view.

7

8

I samma byggnad som hotellet finns deras egen restaurang, Restaurang Stallbacken. Under högsommaren fungerar restaurangen som en á la carte kvällsrestaurang som har öppet mellan 17-22 (söndagar 17-21), och under lågsäsongen fungerar den som en beställningsrestaurang. Vi gick dit och åt middag genast när de öppnade vid klockan 17. Där fanns till största del att välja mellan olika typer av fiskrätter och förstås en vin- och dryckeslista.

In the same building as the hotel they have their own restaurant, Restaurang Stallbacken. During high season the restaurant functions as an á la carte evening restaurant that is open between 17-22 (Sundays 17-21), and during low season it’s available for booking. We went there to eat dinner right after they had opened. There were mainly different fish courses to choose from, and of course a list of wines and drinks.

9

Vi avslutade kvällen med att gå runt deras naturstig och att kolla in tennisplanen som finns tillgänglig för alla gäster. Nästa morgon vaknade vi till fågelkvitter och solsken, och sen avslutade vi vårt besök med en ordentlig hotellfrukost. Vi hade en helt underbar vistelse vid Hotel Stallbacken och vi anlände tillbaka till Åbo utvilade och avslappnade. Rekommenderas varmt för alla som letar efter ett högklassigt hotell i ett naturnära område i Nagu skärgård!

In the end of the evening we went on one of the nature walks nearby and we also went to check out the tennis court that is available for all guests. Next morning we woke up to sun shining and birds singing, and then we ended our visit with a proper hotel breakfast. We had a lovely stay at Hotel Stallbacken, and we arrived back to Turku well rested and completely relaxed. I can definitely recommend this to anyone looking for a high-class hotel in an area close to nature in Nauvo archipelago!

hotelstallbacken.fi