Tanssin tahdissa minilomalle Kuralaan

Jos tanssijalkaa vipattaa ja haluaa päästä minilomalle, Kuralan kartanon tanssi ja yövy -paketti on hyvä valinta. Kävin puolisoni kanssa tämän kesän ensimmäisenä ja kenties ainoana helteisenä viikonloppuna tutustumassa kahteen mielenkiintoiseen tuttavuuteen: Kuralan kartanoon ja Valasrannan tanssilavaan.

anneli-ylhävuori-kuralan-kartano-1

Kuralan kartano sijaitsee Yläneellä, kauniilla alueella viehättävine ympäristöineen. Kartanon isäntäväki on nuori ja innokas Koiviston pariskunta. Heillä on ihastuttavat lapset ja ihmisrakas koira sekä kissa.

He tarjoavat majoitusta saunallisissa mökeissä tai kartanon vierashuoneissa. He tarjoavat kävijöille myös tanssi ja yövy -pakettia, johon sisältyy yöpyminen kahden hengen kartanohuoneessa, tanssiliput, bussikuljetus kartanolta tanssipaikalle ja aamupala.

Kuuman ajomatkan jälkeen Kuralan kartanon Hedvigin huone yllätti positiivisesti: se oli ihanan valoisa ja avara. Huone oli kalustettu kartanon tyyliin sopivilla antiikkisilla perintökalusteilla – ja ennen kaikkea huone oli ihanan viileä.

Huoneeseen kuului myös tilava wc suihkukaappeineen. Kaikki kylpyhuoneessa oli todella siistiä ja vasta remontoidun oloista.

anneli-ylhävuori-kuralan-kartano-3

anneli-ylhävuori-kuralan-kartano-2

Ennen tansseihin lähtöä tutustuimme kartanon pihaan. Kaikkialla näkyi kartanon emännän biologian koulutus: puut ja pensaat on nimetty kyltein ja kasvillisuutta löytyy yllin kyllin tutkittavaksi. Piha oli täynnänsä iäkkäitä, kookkaita puita, jotka antavat pihalle viehättävän ilmeen.

Toki pihasta löytyi myös mukavia istumapaikkoja, keinu, grillipaikka ja ihastuttava leikkimökki hiekkalaatikkoineen lapsille.

anneli-ylhävuori-kuralan-kartano-4

Paikan erikoisuus on agilitykenttä ja -halli, jotka vetävät kauempaakin koulutukseen tulevia koiranomistajia.

Valasrannan lava sijaitsee alle 10 minuutin ajomatkan päässä kartanosta. Lava on suurimpia näkemiäni tanssilavoja: lava vetää hyvinkin 800 tanssijaa. Tanssilavan järvimaisemat lienevät yksiä kauneimpia: lavan lasi-ikkunoista on suora näkymä järvelle päin.

Vierailuviikonloppunamme Valasrannalla esiintyi orkesteri Dallapé. Tunnelma lavalla oli mahtava, porukkaa piisasi joka tanssiin lavan täydeltä. Tämä oli kiistatta kesän paras tanssilava.

anneli-ylhävuori-kuralan-kartano-5

Tanssien jälkeen oli mahtavaa mennä nukkumaan Kuralan kartanoon. Viileässä huoneessa uni maittoi makoisasti. Herättyä oli ylellisen oloista mennä valmiiseen aamiaispöytään.

Pöydässä tarjottiin muun muassa vastatehtyä kaurapuuroa raparperikiisselin kanssa, lämpimiä sämpylöitä ja karjalanpiirakoita sekä kahvin kanssa suklaaleivonnaisia. Nämä kaikki olivat paikan päällä tehtyjä ja erittäin herkullisia.

anneli-ylhävuori-kuralan-kartano-6

anneli-ylhävuori-kuralan-kartano-7

Mieli, sielu ja vatsa ravittuina lähdimme tyytyväisinä kotimatkalle. Tämä tanssi ja yövy -reissu täytyy ottaa pian uusiksi!

www.kuralankartanotila.fi