Ralliraijat rinneautoilemassa

Mitä tapahtui, kun kaksi aikuiseen ikään ehtinyttä naisihmistä päätti rohkaistua ja kokeilla rinneautoilun hurmaa Turun Hirvensalon laskettelukeskuksessa? Molemmille oli kyseessä neitseellinen kokemus ja perinteisesti miehisempänä lajina pidetty ”rinneformula” tuntui etukäteen huisin jännittävältä.

Rinneautoradoilla hyödynnetään valmiina olevaa infrastruktuuria, eli ne rakennetaan aina jo olemassa oleviin hiihtokeskuksiin. Aluetta voidaan siis hyödyntää tällä tavoin vuoden ympäri, ja rinnealueille saadaan näin kesäkausille järkevää käyttöä. Kyseessä on turkulainen yritys, joka toimii franchising-periaatteella Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Rinneautot suunnitellaan ja kootaan Piispanristillä, joten siinäkin mielessä kyseessä on vahvasti paikallinen toiminta.

Yllätyimme ensimmäiseksi siitä, miten ekologista rallia rinneautoilu on. Hisseissä käytetään vain uusiutuvaa energiaa. Rinneautoilu on myös taatusti lähes ainut autourheilulaji, jossa ei synny ympäristöä häiritsevää melua tai pakokaasuja. Tämä sai tädeissä hyvinkin tyytyväistä hyristelyä aikaan.

Ennen ajoon lähtöä puettiin päälle ajohaalarit ja kypärät. Neuvoja ja apuja sai hyvin, joten täysin kokemattomankin oli miellyttävää lähteä radalle. Rinneautossa ovat hallintalaitteina vain ratti ja jarrut, joiden käytön oppii hyvin nopeasti. Kulkuneuvoa on helppo ohjailla ja sitä on miltei mahdotonta saada nurin. Tarvittaessa isot metallikaaret kuitenkin suojaavat kuljettajaa.

Ohjeita saadaan 1 pieni

Tädit kuuntelivat yrittäjä Kari Juvosen rataesittelyä suut muikeina.

Ralliraijat 1 pieni

Ralliraijat haalareissaan. Rinneautoiluelämys odottaa!

Ja sitten mäkeen! Hissi kiskoi rouvat rinneautoineen komeasti ylös. Yläportilla ajopeli irtoaa hissistä automaattisesti ja kuljettaja siirtyy rinneautoineen suoraan ajoradalle. Ajanotto käynnistyy, ja viiden kierroksen kisa voi alkaa!

Helena lähdössä radalle 1 pieni

Ensimmäinen nousu vähän jänskättää.

Hissi vetää tädit autoineen komeasti ylös.

Hissi vetää tädit autoineen komeasti ylös.

Vauhdin hurma vetoaa rinneautoilussa helposti kokemattomiinkin kuljettajiin. Aluksi tavoitteena oli alittaa minuutin rata-aika ja hyvää työtä tädit radalla tekivätkin. Hymyt olivat korvissa ja ajat paranivat kierros kierrokselta. Onneksi vältyttiin myös uhkaavalta fasaanikolarilta ison linnun tepastellessa pelottomasti kukkoillen pitkin ajorataa!

Eriika ajaa 1 pieni

Vauhdin hurma viehättää!

Yes! Maalissa! Kyllä hymyilyttää!

Yes! Maalissa! Kyllä hymyilyttää!

Palvelu, opastus ja elämys olivat kaiken kaikkiaan todella onnistuneita ja kokeilusta jäi hyvä mieli. Voimme todella suositella rinneautoilua niin perheille kuin ystäväporukoillekin. Tässä paikassa on loistavan fiiliksen takuu! Tervemenoa rinneralliin!

Kari ja enkelit 3 pieni

Hirvensalon sankarit: Eriika, Kari ja Helena.

MCC Action Hirvensalon sivut: www.mccaction.com/turku

PLUSSAT JA MIINUKSET

  • + ekologisuus, meluttomuus ja kotimaisuus
  • + helposti saavutettava vauhdikas elämys
  • + helppokäyttöiset ja turvalliset menopelit
  • – nälkä kasvaa syödessä – kymmenen kierroksen jälkeen olisi alkanut tehdä mieli kokeilla toisenlaistakin rataa!