Saaristotunnelmaa Peterzensin vierasvenesatamassa

Kesällä pesunkestävän kaupunkilaisenkin mieli alkaa kaivata luontoon ja vesille. Kustavissa, vain tunnin automatkan päässä Turusta, on onneksi tarjolla maakravuille ja Saariston rengastietä polkeville pyöräilijöille oivallinen tapa tutustua veneilyelämään: Peterzensin vierasvenesataman boathouse-majoitus.

liina-sinnelä-peterzens01

Vierasvenesatamassa on yhteensä 14 boathouse-mökkiä. Jokaisessa boathousessa on oma WC ja terassi, jolla saa nauttia (sijainnista riippuen) joko aamu- tai ilta-auringosta. Uusimmista boathouseista löytyy myös televisio, jääkaappi ja vedenkeitin, ja kaikkien huoneiden hintaan sisältyvät saunan ja suihkun käyttö, Wi-Fi-yhteys ja aamupala. Sunnuntain leppoisa buffetaamiainen ravintolan aurinkoisella terassilla jääkin varmasti muistiin yhtenä kesän parhaista hetkistä.

liina-sinnelä-peterzens02

liina-sinnelä-peterzens03

Laura Peterzens lapsineen pyörittää vierasvenesataman palveluja suurella sydämellä ja rakkaudesta saaristoon. Ravintolan lisäksi tulijaa kutsuvat sisustus- ja vaateputiikit, ja kesän mittaan satamassa päästään nauttimaan purjeveneiden ja komeiden vauhtipaattien ihailun lisäksi myös monenlaisesta musiikkiohjelmasta.

liina-sinnelä-peterzens04

liina-sinnelä-peterzens05

liina-sinnelä-peterzens06

Kävelymatkan päässä vierasvenesatamasta ovat myös Peterzensin oma tehtaanmyymälä ja Kustavin savipaja, jossa on myynnissä kauniiden astioiden lisäksi mm. hopeakoruja, sisustustuotteita ja hulvattoman hyviä rinkilämunkkeja! Käsityökylässä pääsee myös tutustumaan sepän työhön ja moikkaamaan lampaita ja pupuja, joten pikkuväellekin riittää mukavaa ihmeteltävää.

Kustavissa tapahtuu muutenkin kesän aikana paljon: koko heinäkuun ajan käynnissä on Saariston sirkusfestivaali, ja Volter Kilpi -kirjallisuusviikkoa vietetään heinäkuun puolivälissä. Lauantaina 29.8. vierasvenesataman valtaa kiehtova muinaistulien yö.

liina-sinnelä-peterzens07

liina-sinnelä-peterzens08

Kaupunkilaisen mieltä hellivää meri-ilmaa, rentoa tunnelmaa ja herkullista ruokaa – kaikki ainekset kivaan kesäretkeen löytyvät Peterzensiltä.

peterzens.fi