Maalaisromantiikkaa Tuorlan Majatalolla

Astuessamme majatalon pihamaalle aurinko lämmitti poskia ja kaupungin pöly oli muisto vain. Emme jääneet ihmisvilinään, vaan suuntasimme kulkumme kohti kuuluisaa Planetaariota. Odotin innoissani, en ollut käynyt planetaarioissa sitten lapsuusvuosien. Matka taittui kävellen metsäistä hiekkatietä pitkin.

sanna-paalu-tuorla1

Planetaario seisoi hiljaisena ja arvokkaana metsän keskellä. Ihmisiä ei näkynyt. Ilmeisesti aurinkoinen päivä ja lähistön tapahtumat olivat syynä. Me emme halunneet missata esitystä. Vaihtuvia planetaarioesityksiä järjestetään viikonloppuisin, liput maksavat aikuiselta 8 euroa. Ei paha. Näytöksen alkaessa ulkomaailma unohtui. Päässä pyöri vain ajatuksia siitä, kuinka pieni ihminen maailmankaikkeuden seassa onkaan. Kuinka vaarallisen kaunis on avaruus. Oli absurdia palata takaisin lauantaipäivään. Suuntasimme nälkäisinä kohti lounasta.

Väentungos oli hälvennyt, joten saimme rauhassa nauttia majatalon antoisasta buffetista. Majatalolta saa lounasta viikonloppuisin klo 15 asti. Henkilökunta ystävällisesti valaisi meitä tilan historiasta ruokailun lomassa. Majatalon yhteydestä löytyi myös kodikas lähiruoka-/lahjapuoti. Bongasimme mm. gluteenittomia hapankorppuja, tikkunekkuja, hilloja, luonnonjuomia sekä pienpanimoiden erikoistuotteita. Esillä oli myös koruja ja käsitöitä – kaikki takuulla aitoa luomua!

sanna-paalu-tuorla2

Lounaan jälkeen löysimme pihalta pienen kanatarhan, jossa asusteli kolme kanaa. Kesällä majatalolle saapuu kuulemma lampaitakin. Meidän matkamme jatkui kohti päärakennusta, jonka kuulimme olevan jopa 500 vuotta vanha. Rakennusta reunustivat upeat tulppaanipenkit, joiden lomasta aukesi näkymä Piikkiönlahdelle. Kävelimme veden äärelle ja jäimme siihen. Muita ei näkynyt, vain veden solina ja lintujen laulu. Tällaisina hetkinä sitä unohtaa ajan ja paikan.

sanna-paalu-tuorla3

sanna-paalu-tuorla4

sanna-paalu-tuorla5

sanna-paalu-tuorla8

Vanhojen rakennusten henkiessä historiaa ympärillämme, päivä majatalolla alkoi kuitenkin olla lopuillaan. Jäi hyvä fiilis. Rentouttava ja romanttinen kohde vapaapäivän viettoon. Lähde käymään. Anna itsellesi hetki aikaa inspiroitua ja olla vaan. Siitä jää hyvä olo.

tuorlanmajatalo.fi