Graceloppetissa juostiin hymy huulilla

Erilaisten juoksutapahtumien määrä on kasvanut viime vuosina juoksun suosion nousun myötä. Turussakin järjestetään erilaisia juoksutapahtumia kaiken tasoisille juoksijoille ja uskaltaisin väittää, että sain mahdollisuuden tutustua yhteen erikoisimmista. Pääsin juoksemaan Juoksuajan järjestämään Graceloppet -tapahtumaan, joka juostaan laivan kannella. Siis ihan oikeasti liikkuvan risteilyaluksen, Viking Gracen, yläkannella. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan hyvänmielen tapahtuma, jossa jokainen omasta tasostaan riippumatta pääsee haastamaan itsensä ja nauttimaan juoksusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Graceloppet on yhden tunnin mittainen. Monista juoksutapahtumista poiketen juostaan siis tasan 60 minuuttia, eikä mitään tiettyä matkaa. Kyseessä ei ole kilpailu, mutta kaikkien osallistujien kierrokset lasketaan. Yhden kierroksen pituudeksi laivan kannella tuli noin 340 metriä, joten tunnin aikana ehti aika monta kierrosta juosta. Parasta oli kuitenkin, että vaikka juostiin ympäri laivan kantta, maisemat vaihtuivat koko ajan laivan liikkuessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja ne maisemat olivat upeita! Juoksu startattiin melko pian sen jälkeen, kun laiva lähti satamasta, joten saimme nauttia upeista Turun saariston ja Airiston maisemista. Graceloppet -päivälle sattui upean aurinkoinen sää, joka huipentui kauniiseen auringonlaskuun. Olin ihan fiiliksissä maisemista koko juoksun ajan, epäilen että juoksin koko tunnin suuri hymy kasvoillani. Hymy saattoi tosin vähän hyytyä viimeisten minuuttien aikana, kun tuuli yltyi. Kova tuuli tarkoitti sitä, että osan kierroksesta sai puskea läpi kovan viiman ja tuulen ja osan kierroksesta tuntui kun joku olisi työntänyt vauhtia. Sopiva tasapaino siis!

Vaikka kyseessä ei ollut kilpailu, niin olin asettanut itselleni tavoitteen juosta 30 kierrosta, eli noin 10 kilometriä. Pääsin tavoitteeseen, mutta oikeastaan sillä ei ole väliä, sillä parasta oli se upea kokemus! Oli ihan mieletöntä, ihmiset olivat hyväntuulisia, tsemppasivat toisiaan ja haastoivat itsensä. Tuolla tapahtumassa oikein huokui sellainen juoksemisen ilo! Itsellänikin askel oli niin kevyt, että sain samalla hyvän muistutuksen siitä, miten upean harrastuksen olen aloittanut ja miten mukavaa juokseminen parhaimmillaan on.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tunnin juoksemisen jälkeen kaikki osallistujat kuvattiin ja seuraavana päivänä saimme kuvat ja diplomit muistoksi, kiva yllätys! Mielestäni tapahtuma oli erittäin hyvin järjestetty. En oikeasti keksi mitään, mikä olisi ollut jotenkin huonosti. Meistä juoksijoista pidettiin hyvää huolta ja kaikki sujui moitteettomasti. Myöskään Viking Gracesta en keksi mitään huonoa sanottavaa! Pääsin nyt ensimmäistä kertaa kyseiselle laivalle ja tykkäsin kyllä paljon; tyylikäs ja moderni laiva, jossa kelpasi juoksun jälkeen ja seuraavana päivänä rentoutua hyvän ruoan ja viihteen merkeissä. Yhden päätöksen tein laivamatkan aikana, aion ehdottomasti osallistua Graceloppet -tapahtumaan myös ensi vuonna. Ehkä nähdään siellä?

-Riikka

Lue myös Päivin postaus Graceloppetista.

www.vikingline.fi