Turkulaisia surffiburgereita

Lalu_Sloppy1

Jokirannan lähellä Martin kaupunginosassa, osoitteessa Martinkatu 3, piileskelee kalifornialais-meksikolaisia makunautintoja lupaava Sloppy Joe West Coast Grill. Sen omistajien samassa aiemmin tilassani toiminut, ranskalainen bistro Le Porc oli ravintolasuosikkini, jota ikävöin vielä monen vuoden jälkeenkin. Vielä kun heikkouteni ovat hampurilaiset – joista Sloppy Joe on tunnettu – ovat odotukset pikaruokapaikkaa kohtaan korkeat.

Heti ravintolaan sisään astuessa minä ja kaksi seuralaistani kiinnitimme huomiota raikkaaseen surffihenkiseen sisustukseen ja mukavaan ja hymyilevään palveluun.

Erityismaininnan Sloppy Joe ansaitsee juomatarjonnastaan. Varsinkin olutvalikoima on mukavan erilainen ja sisältää tuotteita, joita ei löydy Alkon valikoimasta ja jotka sopivat erinomaisesti pikaruoan seuraksi. Itse ihastuin henkilökunnan suosittelemaan, hawaijilaiseen Kona Brewingin Big Wave Golden Aleen, joka oli kevyt ja raikas, hitusen ananaksen makua sisältävä uusi tuttavuus.

 

Lalu_Sloppy4

Lalu_Sloppy5

Hampurilaisannokset tulivat nopeasti ja olivat maistuvia ja meheviä. Erityistä kiitosta saa Mojo ja Bordertown burgereista löytyvä jauhelihakastike: se teki hampurilaisesta suorastaan suussa sulavan. Ihastusta herättivät myös kotitekoinen, mukavan sitkoisa hampurilaissämpylä ja herkullinen sipulirengas. Hampparit jättivätkin meidän oikein tyytyväiseksi, mutta totesimme, että hippusellinen lisää mielikuvitusta sekä kotitekoiset ranskalaiset ja ketsuppi olisivat nostaneet annokset aivan uudelle tasolle.

Lalu_Sloppy3 Lalu_Sloppy2

Kokeilevampaa puolta ravintolassa on ilmeisesti esillä viikonloppuisin, jolloin menun lisäksi tarjolla vaihtuva erikoisannos. Pienellä vakoilulla sain selville, että sellaisia ovat olleet aiemmin esimerkiksi wasabin makuinen NINJABURGER ja nyt niin trendikäs pulled pork -sämpylä. Seuraavaksi suuntaan sinne siis viikonloppuna!

www.sloppy.fi