Aitojen makujen äärellä

Koskinen_pure (4)

Erikoisruokavalioiden ja ravintotietouden lisääntyessä vaikuttaa, etteivät perinteiset “kolmen vaihtoehdon” lounasravintolat ole pysyneet kehityksen kelkassa mukana. Erikoisruokavaliota jos toistakin noudattaneena olen kokenut ravintolalounastamisen hieman hankalana. Onneksi on sentään muutamia paikkoja, kuten Pure Foodin, joissa tarjontaa on valinnanvaraksi asti.

Keväällä 2013 aloittanut ja viime vuoden loppupuolella Eerikinkatu 7:ään muuttanut Pure Foodin -kahvila tarjoaa lounassalaattia, tuoreita smoothieita, proteiinirikasta chiapuuroa, raakakakkuja, ja -suklaata. Kotiinviemisiksi myyntihyllystä löytyy myös raakaleivonnan aineksia, öljyjä ja vitamiineja.

Koskinen_pure (2)

Koskinen_pure (5)

Raakaleivonnan hyvänä puolena aineksia ei kuumenneta, jolloin niiden hienot entsyymit ja vitamiinit säilyvät. Valkoisen sokerin ja ravinneköyhien jauhojen sijasta käytetään aitoja ja terveellisempiä raaka-aineita. Myönnetään, olen myös hieman hurahtanut raakakakkuihin ja -suklaisiin.

Viihtyisä ravintola on lounasaikaan täpötäynnä. Valitsen salaatin päätäytteeksi kolmesta vaihtoehdosta Huskon loimutettua lohta, seuralaiseni puolestaan halloumia puolukkahillokkeella. Salaattibuffet sisältää tällä kertaa mm. erilaisia vihersalaatteja, kikherneitä, fetaa, mozzarellaa, marinoitua punasipulia, kirpeää vihreää omenaa sekä pähkinä-gojimarjasekoitusta. Varsinkin bataatti-parsakaali-lehtikaali-kombo iskee makunystyröihimme.

Koskinen_pure (6)

Koskinen_pure (8)

Mieli tekisi santsata, mutta tilaa pitää jättää kahville ja jälkkärikakulle.

Mansikka-lime -kakkuni vetää tällä kertaa pidemmän korren seuralaiseni suklaakakulta. Niin kaunista, raikasta ja maistuvaa, etten malttaisi antaa pöydän toiselle puolen edes maistiaisia. Kylkeen vielä manteli- tai raakamaidolla maustettua Pauligin luomukahvia, jonka special edition on saatavilla tällä hetkellä vain Puressa.

Koskinen_pure (12)

Koskinen_pure (10)

Koskinen_pure (11)

Keho ja mieli kiittävät hyvästä lounaasta ja mikä merkillistä, nälkä pysyy loitolla pidempään kuin ruuan jälkeen yleensä.

www.purefoodin.fi