Nuori Rölli himoitsee humpuukia

Tule tutustumaan! Nyt on halvat hinnat! Tästä ei tarjous parane!

Humpuukit huutelevat houkuttelevasti pitkin Röllimetsää. Röllillekin tarjotaan taikajuomaa, joka tekee hänet kärttyiseksi ja tavaralle persoksi.

Röllimetsä on vaarassa, kun humpuukit sekä ihmiset tahtovat vallata sen roinalla. Kuva TNT Mikko Vihervaara.

Röllimetsä on vaarassa, kun humpuukit sekä ihmiset tahtovat vallata sen roinalla. Kuva TNT Mikko Vihervaara.

Metsän asukkaista yksi toisensa jälkeen joutuu Humpuukien ylipapittaren pauloihin ja ryhtyvät kumartamaan ”Suurta Roskaa”. Onnistuuko Rölli ystävänsä Maahiskeijun kanssa torjumaan rojulla houkuttelevat Humpuukit? Se selviää Turun Nuoren Teatterin näytelmässä Pelastakaa Röllimetsä.

Yhdeksäsluokkalainen Ville Soinila on jopa esikuvaansa hauskempi Rölli. Röllimetsän asukkeja.  Ylärivissä vasemmalta oikealle: Ada-kani (Inka Virtanen), Alex-hiiri (Taika Selonen), Laulukeiju Lilli (Kaisla Silvfer), Laulukeiju Lilja (Jasmin Mehtälä). Pikkupeikko Eemeli (Viljami Vahvaselkä), Iso Rölli (Jenni Virta) ja Pikkupeikko Omppu (Noora Grundström). Alhaalla vasemmalta oikealle Maahiskeiju (Kerttuli Nera) ja Rölli (Ville Soinila). Kuva TNT Mikko Vihervaara.

Yhdeksäsluokkalainen Ville Soinila (alh. oikealla) on jopa esikuvaansa hauskempi Rölli.

Koko perheen satunäytelmä pysyy hienosti koossa tarinan viimeiseen roskaan asti. Uskottavista roolisuorituksista kehuttakoon ainakin esikuvaansa jopa hauskemmin ääntelevää Rölliä (Ville Soinila), sujuvasti tunnelmasta toiseen siirtyvää sihteerikkö Lerkkasta (Helmi Anttila) sekä  pelottavaa Humpuukien Ylipapitarta (Janina Rautio-Visuri). Lasten lemmikkihahmoja olivat myös suloiset Alex-hiiri (Taika Selonen) ja Ada-kani (Inka Virtanen).

Mahtavien hahmojen ja vauhdikkaiden tapahtumien lisäksi näytelmässä on myös tärkeä sanoma. ”Uusi lelu päivässä pitää lapsen onnellisena”, väittävät Humpuukit. Onko himoitsemamme tuote oikeasti tarpeellinen hyödyke vai jo ensi vuoden yhdyskuntajätettä?

Pikkupeikko Eemeli (Viljami Vahvaselkä) ja Pikkupeikko Omppu (Noora Grundström) asuvat Röllimetsässä.

Pikkupeikko Eemeli (Viljami Vahvaselkä) ja Pikkupeikko Omppu (Noora Grundström) asuvat Röllimetsässä.

Allu Tuppuraisen käsikirjoittaman ja Sofia Laurikainen ohjaaman Röllin voi nähdä 3.5.2015 saakka.

Turun Nuoren Teatterin sivut: www.nuoriteatteri.com

Kirjoittaja on Turun kaupungin verkkotoimituksen päätoimittaja.