Suklaanautintoja Skanssissa

Rentoutuminen, nautinto ja stressin poisto eivät varsinaisesti ole ensimmäisiä asioita, mitä kauppakeskuksessa käymisestä tulee mieleen. Vierailu Skanssissa voi kuitenkin olla todellista stressin poistoa ja suklaan ystävälle puhdasta nautintoa.

Vierailin Skanssin Leonidaksessa, jossa otin ihanan Minnan suosituksesta Leonidaksen suosituimman leivoksen: MBakeryn valmistaman shampanjatryffelin, eikä minun todellakaan tarvinnut pettyä! Leivos oli täydellisen pehmeä ja upea makuelämys – mousse oli suussa sulavaa ja vadelma toi leivokseen raikkautta. En olisi itse ikinä valinnut tätä leivosta, mutta onneksi Minna puhui minut ympäri.

leonidas4

leonidas3

leonidas5

Leonidaksessa on tarjolla runsaasti erilaisia erikoiskahveja sekä muun muassa smoothieita. Itse valitsin kuitenkin juomaksi chai latten, joka sopii täydellisesti talveen. Kanelin ja neilikan vuoksi juoma tuoksuu ja maistuu joululta. Jos et ole vielä kokeillut, nyt on ehdottomasti sen aika!

Leonidas tunnetaan erityisesti suklaakonvehdeistaan. Ylelliset käsintehdyt konvehdit on valmistettu Belgiassa ja niitä tarjolla peräti yli 80 erilaista makua! Konvehdit ovat esillä näyttävästi isossa lasivitriinissä, mistä voit valita omasi rasiaan. Leonidaksessa on myös perinteisiä punaisia samettirasioita, joihin konvehdit voi pakata esimerkiksi jouluna ja ystävänpäivänä. Leonidaksesta on helppo napata mukaan myös kivat tuliaiset: konvehtien lisäksi valikoimasta löytyvät laadukkaat kahvit ja teet tai vaikkapa tarvikkeet kahvin tai teen valmistukseen.

leonidas7

leonidas6

leonidas

leonidas8

leonidas9

Salon West Hair @ Spa

Herkuttelun jälkeen suuntasin Skanssin toiseen kerrokseen. Lähes täsmälleen Leonidaksen yläpuolella sijaitsee Salon West Hair @ Spa, jossa todella voi paeta kauppakeskuksen vilinää. Spa-puolen tilat sijaitsevat liikeen takaosassa ja ne erottaa muista tiloista äänieristetty ovi.

Olin yllättynyt, miten tuon oven takana voi olla täysin erilainen maailma: himmeä valaistus ja rauhoittava musiikki suorastaan kutsuivat rentoutumaan.

spa2

Minua odotti Salon West Hair @ Spa:ssa aikuisen naisen todellinen hemmotteluhoito: suklaakasvohoito. Kaikissa hoidon vaiheissa käytettiin suklaata ja tuoksut olivatkin koko ajan huumaavat. Välillä suklaa sai kaverikseen vaniljaa ja välillä taas esimerkiksi appelsiinia.

Suklaakasvohoito sopii erittäin hyvin nimenomaan talviaikaan, sillä se kosteuttaa ihoa. Kovin nuorelle iholle hoito ei kuitenkaan sovi, mutta aikuiselle naiselle hoito sopii erinomaisesti ja se onkin todella hyvä lahjaidea, sillä tuollaista rentouttavaa kasvohoitoa moni ei tule itselleen ostaneeksi, vaikka ehdottomasti pitäisi.

Kasvohoitoon kuului myös puoli tuntia kestävä hieronta, josta nautin täysin siemauksin. Hieronnassa keskityttiin kasvojen lisäksi päänahkaan sekä niskaan ja hartioihin. Vaikka aluksi ajattelin, että puolen tunnin kasvohieronta kestää ehkä ikuisuuden, oli se kuitenkin harmittavan nopeasti jo ohitse. Sen jälkeen sain kyllä vielä jatkaa rennoissa tunnelmissa suklaanaamio kasvoillani.

Ja koska olet varmasti miettinyt tätä, niin kerron sen sinulle: kasvohoidossa käytettiin naamiossa täyttä tummaa suklaata – ja kyllä, sitä voi myös syödä!

spa

Kasvohoidon jälkeen Salon West Hair @ Span Laura hemmotteli minua vielä kaakaolla ja Geisha-konvehdeilla – suklaata sain siis niin ulkoisesti kuin sisäisestikin.

Kauppakeskus Skanssin kotisivut: www.skanssi.fi

Salon West Hair @ Spa:n kotisivut

Leonidaksen kotisivut