Lahja, jonka arvo kestää – Kalevala Koru

Lähdin KultaViljaset -liikkeeseen selvittämään oman Kalevala Koruni historiaa ja tutustumaan samalla Kalevala Koru -uutuuksiin syksylle 2014.

KultaViljaset -koruliike Turun Kauppiaskadulla kivijalassa on erikoistunut kotimaisten korujen myyntiin ja Kalevala Korun korut ovatkin liikkeen kärkituote. Paikalla on ollut kultasepänliike jo useita kymmeniä vuosia, perinteitä siis löytyy. Lokakuussa liikkeessä oli Kalevala Korujen esittelijä, joka kertoi uutuuksista ja valikoimassa pysyvästi olevista koruista.

Kalevala Koru on Suomen suurin alan yritys, joka valmistaa ja markkinoi hopea-, pronssi- ja kultakoruja tuotemerkeillä Kalevala Koru ja Lapponia Jewellery. Kaikki korut valmistetaan Suomessa ja raaka-aineissa suositaan mahdollisuuksien mukaan suomalaista alkuperää olevia materiaaleja.

KultaViljanen_Lehtonen2

Kalevala Koru pyrkii uudistumaan jatkuvasti ja pysymään ajan hermolla. Tästä on hyvänä esimerkkinä rokkari Michael Monroen kanssa suunniteltu A star all heart -korusarja, ja viimeisimpänä villeistä tempauksistaan tutun Duudonit-ryhmän kanssa suunniteltu Elämän roihu -korusarja.

KultaViljanen_Lehtonen3

Omiksi suosikeiksi nousivat 60-luvun retrohenkiset Kosmos- ja Sooda-sarjat. Pysyvästi valikoimassa olevat suloiset Tintti-riipukset olivat saaneet uuden väriset keramiikkapallot. Rohkean valinta on upea hopeinen Tunturimarja-sarja punaisine lasihelmineen. Sarjaan kuuluu sekä massiivinen että pienempi riipus sekä korvakorut.

Omaa silmääni miellytti myös täysin muusta tarjonnasta poikkeava Sakura-sarja, jonka juuret ulottuvat Japaniin. Korut valmistetaan mokume gane -menetelmällä, jolla tehtiin 1600-luvulla samuraimiekkojen heloja. Jokainen koru on uniikki.

KultaViljanen_Lehtonen

Mutta entä se oma koruni? Sain ensimmäisen Kaleva Koruni mummiltani 80-luvun lopulla. Koru on pronssia ja peräisin 40-luvulta. Malli on Kokemäen Leikkimästä viikinkikaudelta ja siitä se Kalevala Koru -hulluus sitten lähti. Koru on kauniisti patinoitunut ja edustajan mukaan sitä ei missään nimessä saa puhdistaa.

KultaViljanen_Lehtonen4

Siitä lähtien lahjalistallani on ollut usein Kalevala Koruja. On Kuutarta, Lumikukkaa, Ikitursoa, Kalevan Karhua… Vihkisormuksemmekin valitsimme ko. mallistosta: omani on filigraani ja miehelläni Metsäpirtti. Käytän ko. koruja paitsi arjessa myös juhlassa. Arvostan sitä, että Kalevala Koru on kotimainen yritys, ja pidän korujen takana olevista tarinoista sekä niiden muodoista.

Koko valikoima sekä verkkokauppa löytyy osoitteesta www.kalevalakoru.fi, facebookissa Kalevala koru.

Facebookissa toimii myös kolme erillistä Kalevala korujen –kirpputoriryhmää, joihin on pyydettävä liittymistä.

KultaViljaset liikkeen osoite- ja aukioloajat löydät osoitteesta www.kultaviljaset.fi, facebookissa liikkeen nimellä.