Peräkanaa avantoon!

Kaikkeen sitä heikkona hetkenä lupautuukin, tuumasin palellessani syyssateisena sunnuntaipäivänä laiturin nokassa Ruissalon Saaronniemessä. Kohta olisi edessä jäätävä pulahdus kylmään mereen. Minulla, ikuisella palelijalla, joka voisi käyttää villasukkia kesälläkin!

Kuva Facebook / Saaronniemen Talviuinti -ryhmä

Kuva Facebook / Saaronniemen Talviuinti -ryhmä

Ystäväni Ansku ja Alisa-tyttönen ovat vanhoja avantouinnin konkareita, toinen talvi jo alkamassa. Minä sen sijaan olen viimeinen ihminen maailmassa tällaiseen harrastukseen, niin olen itse ainakin ajatellut. Heinäkuun helteillä voi ehkä uida mutta brrrrr… ei muuten. Mutta niinpä vaan kävi, että kun 11-vuotias meni veteen niin että molskahti, niin pakkohan minunkin oli. En iljennyt edes kiljua. Ja kylmäähän se oli, mutta samalla myös oudosti lämmittävää.

Kuva Facebook / Saaronniemen Talviuinti -ryhmä

Kuva Facebook / Saaronniemen Talviuinti -ryhmä

Ruissalon kärjessä, Saaronniemessä on upea mahdollisuus nauttia talviuinnista, kertamaksu ei päätä huimaa, 5 € maksulla saa nauttia saunasta, merestä ja hienosta maisemasta. Saaronniemeen pääsee helposti, joko omalla kyydillä tai paikallisbussilla nro 8. Matkailijoiden on usein vaikea päästä kokemaan suomalaisen saunan löylyä ja tunnelmaa, Saaronniemessa se onnistuu helposti. Saunaseurakin on taatusti sitä paikallista väkeä, jota maailmanmatkaajat odottavat kohtaavansa.

Pari vuotta sitten rakennettu uusi sauna on käytössä aina tiistaisin, torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Uusitulta laiturilta on helppo ja turvallinen pulahtaa veteen. Mukaan tarvitsee ottaa vain normaalit uinti- ja saunakamppeet ja euron kolikko pukukoppia varten. Aika monella näytti olevan avantotossut, minä pärjäsin ihan hyvin lipokkailla.

Saaronniemen sauna kesällä. Kuva: Visit Turku.

Saaronniemen sauna kesällä. Kuva: Visit Turku.

Saunasta on mitä hienoin näköala merelle ja vaikkei itse mereen uskaltautuisikaan, niin aina voi seurata muita rohkeampia. Tunnelma saunalla oli myös kerrassaan mainio, kannustusta riitti täysin tuiki tuntemattomiltakin. Oikea hyvän mielen käynti!

Niin, tosiaan. Minäkin uskalsin käydä peräti 5 kertaa pulahtamassa, tosin siinä ajassa Alisa kerkesi käydä peräti 8 kertaa. Ja taidanpa mennä toisenkin kerran, nyt kun olen jo liki konkari.

Kirjoittaja on Turku Touringin kehityspäällikkö

Saaronniemen talviuinnista löytyy lisätietoja Facebook-sivuilta