Tähkän Lintukodossa

Turun paraatipaikalle on noussut Lauri Tähkän ja Honkarakenteen yhteistyön tuloksena Lintukoto, kiistelty puurakennus, joka on artistin töiden PR-mökki ja lisäksi siellä esitellään paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten aikaansaannoksia. Olin saanut kutsun avajaisiin ja kuvittelin meneväni pressitilaisuuteen, jossa tarjotaan taustatietoa hankkeesta lehdistölle. Huomasin kuitenkin saapuneeni kaupan avajaisiin.

Lintukoto_Mustapää (1)

Mökin maalaustyöt olivat vielä kesken, mutta muutoin Lintukoto istui, kaikista ennakko-odotuksistani huolimatta, hyvin ympäristöönsä. Miellyin erityisesti sen korkeaan, kaitaan sekä mustanpuhuvaan, suorastaan lauritähkämäiseen ulkokuoreen.

Lintukoto_Mustapää (2)

Sisälle Lintukotoon päästyään kansa teki ostoksia ja monenmoista lahja- ja sesonkituotetta siirtyi hyllyistä kassatiskille. Valikoima vaikutti laadukkaalta, mukana oli monia Lauri Tähkän suunnittelemia tuotteita, jotka toivat hyvin esiin taiteilijan monipuolisen lahjakkuuden ja sitä kautta yllättivät minut myönteisesti.

Lintukoto_Mustapää (3)

Tilaisuuden hitti oli kuitenkin Laurin kanssa otettu selfie, ja niitä totisesti otettiin paljon. Komea taiteilija jaksoi hymyillä fanien kännyköille ja vaihtaa sanasen jokaisen mökinmummon kanssa, joka häntä hihapuolesta nykäisi. Lintukodossa olikin lämmin ja jouluinen tunnelma ja sitä siivittivät tauotta levyltä kuullut laulut, jotka soivat kaiuttimista myös rakennuksen ulkopuolella.

Palkitsin itseni Lintukodosta lähteissäni Kaupungintalon puistikossa tarjotulla makoisalla puurolla ja kuumalla mehulla. Niiden tarjoilusta kiitokset ahkerille Aninkaisten Martoille!

Lintukoto_Mustapää (4)