Maanalainen helmi Wanhan Paronin Kellari

Turussa vieraillessaan on helppo bongata jokirannassa estradilla olevat rennot rantaravintolat, mutta välillä on hyvä sukeltaa pintaa – ehkä jopa maanpintaa syvemmälle. Yliopistonkadulla sijaitseva kellariravintola Wanhan Paronin Kellari on viehättävä ja tunnelmallinen. Ravintola sai uudet omistajat viime syksynä, jolloin ruokalista uudistettiin, mutta yleisfiilikselle pysyttiin uskollisena. Paikasta tulee hyvällä tavalla mieleen Tallinnan Vanhakaupunki.

Ravintolasta löytyy erillisiä kabinetteja, jotka ovat ideaaleja erilaisiin illanistujaisiin. Kokonainen huone omalle pöytäseurueelle kuulostaa mielestäni erittäin toimivalta. Tilat sopivat myös kokouskäyttöön, kokoustajille on tarjolla erilaisia ruokapaketteja.

Paroni_Kallio (1)

Paroni_Kallio (2)

Skoolasimme upealle aurinkoiselle viikonlopulle ja tilasimme annoksemme. Yllätyksiä rakastavana hihkaisin innosta, kun saimme eteemme keittiön tervehdyksenä sympaattiset ja taivaalliselta maistuvat alkukeitot. Olisin voinut syödä vaikka pelkästään tuota keittoa.

Paroni_Kallio (3)

Paroni_Kallio (4)

Pääruoaksi tilasin siikaa, ystäväni pippuripihviä. Maistoin toki vähän molempia ;). Ja maistuivathan nuo! Jos pitäisi tiivistetysti kuvailla ruokaa, niin sanoisin, että ruoka on bistrohenkistä, upgreidattuna versiona. Laadukasta, mutta ei liian viimeisteltyä.

Paroni_Kallio (5)

Tiedän, että etenkin miehiä huolettaa, saako ravintolassa syötyä tarpeekseen. Ei huolta sen suhteen. Tulimme kiitettävän täyteen, mutta söimme toki jälkkärit, makealle kun löytyy mahasta aina tilaa. Tilasimme kahvin seuraksi jääkarpaloita kinuskikastikkeessa sekä appelsiinilla maustettua Crème brûléeta. Erityisesti jälkimmäistä suosittelen lämpimästi.

Paroni_Kallio (7)

Paroni_Kallio (8)

Paroni_Kallio (9)

Lapsiperheille vinkkinä, että lasten menun lisäksi kaikki listan annokset on mahdollista tilata lapsille puolet pienempänä annoksina ja puoleen hintaan.

Kun syysillat hämärtyvät ja terassikausi on ohi, suosittelen valumaan maan alle, joko laadukkaalle lounaalle tai hyvälle illalliselle. Tunnelmointikausi on nyt virallisesti avattu.

Ravintola Wanhan Paronin Kellarin sivut: www.wpk.fi