Syysiltapäivä Café Artissa

Lämpimät säät ovat viimein alkaneet väistyä purevamman syysviiman tieltä ja kaupungilla kävellessä tekee välillä mieli poiketa sisätiloihin lämmittelemään kuuman kupposen ääreen. Aurajoen rannan nykyinen kahvilatarjonta antaa jo varaa valita, mutta tällä kertaa suuntaamme jo turkulaiseksi klassikoksi muodostuneeseen Café Artiin.

Läntiseltä Rantakadulta löytyvä Art kuuluu maineeltaan Turun suosituimpiin ja laadukkaimpiin kahviloihin ja paikka on suosionsa ansainnut omienkin kokemusteni kautta. Laadusta kertoo jo se, että kahvilaan on kymmenen vuoden aikana mennyt seitsemän kertaa voitto Vuoden Barista-kilpailussa. Kahveissaan Café Art käyttää Turun Kahvipaahtimon vastapaahdettuja papuja.

cafeart1

Itse valitsen tällä kertaa syysiltapäivääni lämmittämään täyteläisen latte macchiaton. Poikaystäväni ei juo kahvia, mutta onneksi Artissa on myös mainio teevalikoima, josta pannuun tänään päätyy valkoista teetä. Herkuista silmääni osuu ensimmäisenä suosikkileivokseni porkkanakakku, joten vitriinin tarjonnasta on tällä kertaa erittäin helppo valita. Toiseksi maisteltavaksi otamme vielä vadelma-mango-suklaamoussekakkua. On varmaan sanomattakin selvää, että lautaset ovat kahvittelun päätteeksi tyhjät viimeistä murua myöten.

cafeart2

Kuten kahvilan nimikin jo viittaa, Café Artissa on myös vaihtuvia taidenäyttelyitä. Tällä hetkellä esillä on kuvataiteilija Kati Mikolan öljymaalauksia marraskuun alkuun saakka.

Vaikka kahvilassa on usein täysi ja hälyisä tunnelma, pettämätön laatu saa minut aina palaamaan uudestaan. Vanhan kivitalon sisätiloissa kaikuvaa puhemeteliä pääsee kesäisin onneksi karkuun ihanalle isolle terassille aivan joen kupeeseen.

Nähdään jokirannassa!

Café Artin nettisivut: www.cafeart.fi