HÜGGE – Pehmeän tunnelmallista vegeä

Vähätorin tuorein ravintolatulokas, marraskuussa 2018 ovensa avannut Hügge, on mainio lisä Aurajokirannan jo ennestään mittavaan ja laadukkaaseen ravintolakavalkadiin. Hügge kutsuu nälkäiset pöytiensä ääreen kertomalla nettisivuillaan, että tarjolla on ”vegetarian food for everybody” – kasvisravintola luokin jo nimellään vaikutelman lämpimän vastaanottavaisesta paikasta.

Testattavaksi ateriakokonaisuudeksi valikoitui Menu Hügge, seitsemän annoksen kokoelma ruokalistan herkuista. Henkilökunta ei tarinoinut viinien ja annosten raaka-aineiden alkuperästä aivan niin lavean yksityiskohtaisesti kuin monissa Turun huippuravintoloissa on viime aikoina totuttu, mutta olennaisetkin tiedot riittivät antamaan aterialle tarvittavan taustan.

Alkuruoaksi pöytään katettiin talon omaa leipää porkkanahummuksen ja harissaöljyn kera, friteerattuja bataattikakkuja, jalapenojogurttia ja kurkkua sekä ceviche-tyylisesti koottu avokadoannos. Kaikki annokset oli tarkoitettu jaettaviksi pöytäseurueen kesken – ottimina toimineet kultaiset lusikat nostivat hymyn huulille jo ennen kuin ruokaa oli edes ehditty maistaa!

Bataattikakkusten kanssa tarjoillusta jogurtista löytyi mukavaa potkua, jota avokado ja vaalea leipä sopivasti pehmensivät, ja menun yhteyteen laaditun viinipaketin pirteä saksalainen Riesling oli kiva kaveri chiliselle aterian aloitukselle.

Pääruokina maistelimme grillattua myskikurpitsaa massaman curryn ja riisin kera, misoglaseerattua munakoisoa ja romescokastiketta sekä mustavalkosipulimajoneesilla ryyditettyjä friteerattuja perunoita. Juomana tarjoiltu itävaltalainen Blauer Zweigelt -punaviini oli mukavan kevyt pari ruokien pehmeälle mausteisuudelle.

Jälkiruokaan ehdittäessä vatsassa olikin enää juuri banaanikakun, kookosjäätelön, marinoidun ananaksen ja kinuskin mentävä kolo – mukavan raikasta yhdistelmää innostui kehaisemaan myös seuralaiseni, joka ei yleensä ole makeiden herkkujen perään. Aterian päätöksen kruunasi kylmänä tarjottu italialainen jälkiruokaviini.

Hyväntuulisesta Hüggesta tuli ensivisiitillä mieleen naapurissa sijaitsevan Tårgetin vegepikkusisko – eikä ihme, sillä kummankin ravintolan ohjaksissa on sama pariskunta, jolla on rutkasti kokemusta kaupungin ravintolaskenestä ja selvästi vainua siitä, mikä Turussa toimii.

Hüggea voi suositella erityisesti sekasyöjille, jotka kaipaavat lautasilleen herkullista vaihtelua tuttuihin kasvismakuihin – aitoja vegetaristeja ajatellen pieneksi puutteeksi voisi nimittäin laskea sen, että yhdessäkään annoksistamme ei ollut kunnollista kasvisproteiinia. Muutoin onnistuneen ensivaikutelman tehnyt turkulaisen ravintolamaailman tulokas ottanee tämänkin seikan paremmin huomioon ruokalistansa seuraavassa päivityksessä.

Kesää ja Vähätorille avattavaa terassia odotellessa!

Lisätietoja