Maistuvaa brunssia kirppiksen lomassa

Ihanan aurinkoinen syyslauantai alkaa mainiosti, kun saan nukkua harvinaisen pitkään. Pääsen myös heti levon jälkeen testaamaan Logomon Teatro-ravintolan uutta tapahtumaa, joka yhdistää sopivasti pari suosikkiharrastettani, nimittäin syömisen ja kirppistelyn. Loistava konsepti kerrassaan! Brunssia on jo muutaman kerran tarjottu Teatrossa, mutta näin kirppisyhdistelmänä on tämä ensimmäinen ja ilmeisen suosittu, sillä kaikki myyntipaikat ovat menneet kuin kuumille kiville.

Teatron miljöö pesee seesteisyydessään hälyiset ja ahtaat ydinkeskustan brunssipaikat kevyesti. On tilaa kierrellä, ihmetellä ja nauttia ruoasta rauhassa. Kärryillä mahtuu, eikä pöytäseuralaisille tarvitse huutaa. Tapaan sattumalta uusia mukavia ihmisiä, joiden seurassa brunssikin maistuu paremmalle.

Sunborn Cateringin buffet tarjoaa tällä kertaa monipuolisia salaatteja, quinoaa, bataattia, fetaa, paahdettuja ja marinoituja kasviksia sekä juustoja. Leikkeleet on katettu sievästi ison lankun päälle tapas-henkeen. Kovempaan nälkään löytyy myös pinaattista munakasrullaa ja vaikkapa Dagen Efterin karkoittamiseksi parmesanilla kuorrutettuja kanankoipia majoneesikastikkeella.

Leipävalikoima levitteineen on laaja ja luomulaatuisen kahvin tai teen kaveriksi sopii hyvin tuorepuristettu appelsiinimehu sekä maustettu vesi. Perinteinen skumppalisä löytynee tiskiltä erikseen.

Vatsa alkaa olla jo täynnä jälkkäripöytään siirryttäessä, joten vohvelien suolaiset täytteet jäävät valitettavasti kokeilematta. Ehkä ne olisikin hyvä siirtää suolaiseen pöytään, jotta syöjät osaisivat paremmin varautua. Jonon muodostuminen pöydän ympärille antaa myös viitteitä siitä, että vohvelirautoja kannattaisi olla parikin kappaletta. Vohvelit voi koristella makeilla suolakinuski- ja suklaakastikkeilla tai raikkailla marjoilla ja hedelmillä.

Astioita täytetään ripeästi niiden tyhjentyessä ja muutenkin palvelu on miellyttävää. Erikoisruokavaliot on muuten hyvin huomioitu ja merkitty (esim. oman leipomon gluteeniton leipä), mutta jälkkäripöydän valikoima ei välttämättä avaudu kovin hyvin vegaaneille tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Hinnaltaan brunssi on keskitasoa (19,50 €), mutta perheellisille tämä on kokonaisuutena edullinen, sillä alle 4-vuotiaat syövät ilmaiseksi ja 4–12-vuotiaat hintaan 9,50 €.

Kevyessä ähkyssä onkin hyvä pyörähtää vielä kirppiksellä, jossa teen edullisia ja laadukkaita löytöjä itselle ja kotiin vietäväksi. Siellä vallitsee hyvä fiilis ja suunnittelen jo kirppispöydän vuokraamista seuraavalle kerralle. Pöydän vuokranneille tarjotaan lisäksi mahdollisuutta ostaa brunssi ”kaksi yhden hinnalla”.

Brunssista voi nauttia joka lauantai klo 12–15. 13.10. järjestettävän brunssin yhteydessä on mahdollista osallistua myös kranssi-workshoppiin. Seuraava Teatron kirppis puolestaan pyörähtää käyntiin 20.10. Pöydän voi vuokrata hintaan 10 €.

Lisäys 11.10.2018: Kranssi-workshop 13.10. on peruttu vähäisten ennakkoilmoittautumisten takia. Brunssi tarjolla klo 12–15.

Lisätietoja