S/S Ukkopekalla Naantaliin ja takaisin

Pääsin aurinkoisena lauantaina Testing Turku -bloggaajana risteilemään höyrylaiva S/S Ukkopekalle avecini kanssa. Tämä oli minulle ja avecina olleelle siskolleni ensimmäinen kerta aidolla höyrylaivalla, joten innoissamme lähdimme matkaan. Ensimmäiset naurut saatiin jo ”satamassa” (Ukkopekka lähtee Vaakahuoneen Paviljongin edestä), kun lipputoimistossa luki turkulaisittain pilettikonttori. Myös ”et sä mittää risteilemää lähtis” -mainos rannassa herätti hilpeyttä.

Laiva lähti jokirannasta matkaan kohti Naantalia kello 10. Toinen vaihtoehto olisi klo 14. Matka Naantaliin kestää 1h 45min, joten tuon lauantain aikana Ukkopekka ehti risteillä kahdesti Naantaliin ja takaisin. Näiden risteilyjen lisäksi Ukkopekka tekee myös mm. illallisristeilyjä Loistokarille.

Meille oli varattu menomatkaksi lounasbuffet. Lounaan voi varata joko etukäteen, jolloin laivassa odottaa valmiiksi katettu pöytä, tai vasta paikan päältä. Lounas oli just meidän makuun! Saaristolaistyylinen lounas sisälsi erilaisia kylmiä alkuruokia ja muutaman pääruokavaihtoehdon. Me taidettiin maistaa kaikkea tarjolla ollutta ja ehdottomasti parasta oli perinteinen savulohi ja tietenkin saaristolaisleipä. Lämpimistä ruoista ahvenfilee ansaitsee erityismaininnan, herkullista! Saatiin ihanan rauhassa syödä ja samalla katsella ikkunasta maisemia, kun Ukkopekka lähestyi Airistoa. Mikäli laivassa ei halua lounastaa, on kahvilassa myynnissä mm. kahvia, pientä suolaista ja makeaa, jätskiä ja myös alkoholijuomia. Ei sen tarkemmin tutustuttu kahvilan tarjontaan, sillä maha tuli ihan täyteen lounaasta!

Lounaan jälkeen oli aika jatkaa maisemien ihastelua. Alettiinkin jo lähestyä Naantalia, menomatka oli mennyt ihan hetkessä. Naantalissa osa matkustajista jäi pois kyydistä, jotkut taisivat suunnata Muumimaailmaan ja toiset muuten vaan nauttimaan kauniista Naantalista. Ukkopekalle saisi ottaa myös polkupyörän mukaan, joten ehkä joku reipas voisi ottaa pyörän mukaan ja ajella pyörällä Naantalista takaisin Turkuun! Me oltiin ihan vaan risteilemässä, eli ei noustu laivasta vaan jatkettiin matkaa takaisin kohti Turkua. Sää oli melko tuulinen, mutta ihasteltiin silti maisemia aurinkokannelta. Oli kiva nähdä maista tuttuja paikkoja uudesta näkökulmasta, ihana Ruissalo, komea Turun linna ja kaunis Aurajoki!

Tänä vuonna S/S Ukkopekka viettää 80-vuotisjuhliaan.

Lisätietoja: