Vesibussilla Pikisaareen

Kesäkuun aurinkoisena sunnuntaina oli loistava päivä koittaa kahta asiaa ihan ensimmäistä kertaa: vesibussia ja Pikisaaren kaunista ravintolaa!

Martinsillan kupeessa, Itäisen Rantakadun puolella, on Fölin vesibussin pysäkki, josta pääsee näppärästi vaikkapa Ruissalon Kansanpuistoon ja jos nappaa pyörän mukaan kyytiin, voi pyöräillä sitten takaisin kaupunkiin. Nyt otimme kuitenkin suunnan kohti Pikisaarta, jossa en ollut aikaisemmin käynytkään.

Yli sadan vuoden ajan on Pikisaaren maamerkkinä seissyt kaunis keltainen puuhuvila, jonka varmasti moni on nähnyt joko veneillessään ohi tai vastarannalta, Kansanpuistosta, katsoessa. Tuossa idyllisessä rakennuksessa toimii ravintola Paviljong ASS.

Paviljong ASS sijaitsee hyvin lyhyen kivenheiton päässä siltä laiturilta, jolle vesibussi pysähtyy – eikä paikalta voi olla näkemättä tuota kaunista rakennusta. Ei siis ole vaaraa eksymisestä – ainakaan jos vesibussilla lipuu paikalle.

Ravintolan terassilla tuoksuu meri ja paikka huokuu kiireetöntä tunnelmaa. Ravintolan ruokalista ei ole kovinkaan pitkä, mutta sieltä löytyy moneen nälkään sopivia annoksia. Alkupaloina klassinen Skagen Toast sekä Saariston lohikeitto, jonka voi valita myös pääruoaksi. Oli ihanaa, että lohikeitossa oli käytetty kylmäsavulohta! Keitto oli oikein maukas ja päällä oli mustaa kaviarttia (eli merilevästä valmistettua ”kaviaaria”). Alkupalojen kanssa kilistelimme proseccoa ja hymyilimme kilpaa auringon kanssa.

Pääruoista suosituin on kuulemma Kansimiehen burgeri ja tokihan sellainen oli sitten maistettava! Burgerissa oli savuista barbeque-kastiketta, rapeaa savukylkeä ja talon omaa tryffeliaiolia – burgeri oli todella maistuva. Seuralaiseni söi Klubimestarin Caesar-salaatin kananpojanrinnalla ja piti annoksestaan kovasti, joskin annos oli aika kookas.

Ravintola toimii myös tilausravintolana, enkä voinut olla siinä terassilla istuessani ja maisemia katsellessani miettimättä, miten upea paikka olisikaan vaikkapa häille! Istumapaikkoja ravintolasta löytyy peräti 120 hengelle, joten ihan kunnon kokoiset juhlat saisi Pikisaaressa pidettyä. Illalla olisi varmasti aivan ihana olla porrastetulla terassilla ja nauttia auringonlaskusta meren äärellä.

Jälkiruoiksi maistoimme MBakeryn cookie-jäätelöä sekä sitruunasorbettia, jotka oli aseteltu todella kauniisti ja maistuivat myös oikein hyviltä.

Lähdimme Martinsillan pysäkiltä yhdeltätoista ja olimme Pikisaaressa kello 11.35. Takaisin lähdimme samalta laiturilta kello 14.05 ja olimme takaisin kaupungissa kaksikymmentä vaille kolme. Matkalla saimme huokailla ihastuksesta Aurajoen kauniille maisemille, sillä eihän mikään maailman kaupunki ole niin kaunis kuin Turku!

Jos haluat yllättää ystäväsi tai rakkaasi, tällainen reissu on omiaan siihen. Paviljong ASS -ravintolaan meno vesibussilla on aivan yhtä helppoa kuin mihin tahansa keskustan ravintolaan meneminen, mutta kaupan päälle saa tunnin verran raikasta meri-ilmaa tunnelmallisessa vesibussissa ja ruoan voi nauttia kauniissa merimaisemissa rauhallisessa, idyllisessä paikassa.

Lisätietoja