Tapaksia ja rentoa tunnelmaa a la Tres

Huhtikuisena arki-iltana taivaalta sataa kaatamalla vettä, vaikka juuri edellisenä päivänä pyrytti lunta. Masentavan suomalaisesta kevätsäästä huolimatta kiirehdimme seuralaiseni kanssa maistelemaan espanjalaisia makuja Hansakorttelissa sijaitsevaan Tres-ravintolaan. Moderni, mutta samalla rento kahden kerroksen ravintola on palvellut entisen Hesburgerin tiloissa noin vuoden päivät ja meille vierailu on vasta ensimmäinen.

Ihanan rauhallisen ikkunapöydän ääressä lempeitä espanjalaisrytmejä jammaillen voi hetken kuvitella olevansa ihan jossain muualla kuin sateisessa Turussa. Uusi tapas-valikoima on ollut maisteltavissa parin viikon ajan. Koska olemme nälkäisiä, valitsemme listalta kuusi ruokaisimpaa vaihtoehtoa, erikoisuudet toki huomioiden. Ystävällinen tarjoilija kertoo tarkemmin listasta ja mainitsee, että annokset ovat hieman normaaleja isompia ja siten myös helposti jaettavissa.

Suurin osa tarjonnasta on gluteenitonta ja kaikki annokset pystytään pienellä säädöllä sopimaan ruokavaliooni, mistä ravintolalle isot pisteet. Marinoidut jättikatkaravut nousevat heti suosikikseni, etenkin hedelmäisen ja raikkaan mangosalsan ansiosta. Seuralaiseni puolestaan kehuu Somerolla palvattua chorizoa dijon-sinapilla. Yrttiset mustekalarenkaat eivät sinänsä yllätä, mutta limeaioli on niin maukasta, että dippailen siihen heti muitakin tapaksia.

Valkosipulietanat osoittautuvat herkkupöydän ainoaksi pettymykseksi, sillä olisimme kaivanneet niihin enemmän sitä valkosipulia, joka jää auttamatta voimakkaan chilin varjoon. Manchego-juuston kera tarjoiltu tomaatti-vaniljahilloke sen sijaan kuulostaa melko erikoiselta, mutta vie kieleni nopeasti mennessään. Tätä voisin ostaa vaikka juustolautaselle kotiin.

Viimeisenä testaamme listan erikoisinta annosta, hevostartaria, jonka kaverina on kauniisti aseteltuina suola-sokeriliuoksessa graavattua keltuaista, punasipulia, kaprispölyä ja siemennäkkäriä. Pelkältään tartar jää hieman vaisuksi, kunnes ymmärrän suolaisten keltuaislastujen funktion. Kokonaisuus on jännä, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Olemme jo sopivan kylläisiä, mutta vielä mieli halajaa makeaa. Suolaisenmakea suklaamousse ei olekaan ihan perinteinen jälkiruoka. Suklaa, joka lepää leivän päällä sormisuolalla ja oliiviöljyllä höystettynä, maistuu kieltämättä melko ruokaisalta, mutta kuitenkin jälkiruoalta. Crema Catalana ihanan raikkaalla veriappelsiini-mangosorbetilla on puolestaan sillä hetkellä parasta, mitä olen koskaan syönyt. Pesee maistamani Katalonian versiotkin 6-0.

Kokonaisuutena Tres jää mieliimme monipuolisena, herkullisena ja tunnelmallisena. Tänne voi suunnata, kun haluaa herkutella Hansassa shoppailun lomassa – pikkuisen paremmin. Lounaslistakin kuulostaa kokeilemisen arvoiselta, samoin kuin Kauppahallissa keittolounasta tarjoileva La Sopa de Tres. Ensi kertaan siis. Muy bien!

Lisätietoja: