Takuuvarmaa ja viihdyttävää työtä

Teatteri Akselin ”Sisko ja sen veli” on naurupommi, jonka viehätys perustuu loistavaan castingiin ja dialogiin. Jo Teatteri Maneerissa yhdessä näytelleet Liisa Saviluoto (sisko) ja Marko Pollari (veli) pelaavat loistavasti yhteen ja ainakin ensi-illassa rytmittivät toisiaan hienosti.

Kuva: Teatteri Akseli

Ensimmäinen näytös nauratti loppuunmyytyä yleisöä monessakin kohtaa. Itse aikanaan TV-sarjaa tiiviisti seuranneena muistin kohtaukset ja melkein dialoginkin. Sarjassa puhuttiin rauman murretta, mutta kyllä turun murrekin taipuu mahtavasti ikimuistoisiksi letkautuksiksi. Liisan ja Markon suusta tulleina repliikit olivat uskottavia ja jämäköitä.

Kuva: Teatteri Akseli

Kaikki sarjan legendaariset kohtaukset on saatu mukavasti mukaan näytelmään. Deittipalvelu, vammaiset, vitsi unilääkkeiden ja ehkäisypillereiden toinen toisiaan kumoavista vaikutuksista… Nämä vitsit eivät vanhene.

Toinen näytös alkaa riemullisissa biletunnelmissa, mutta sen jälkeen tunnelma jostain syystä latistui ja rytmi väsähti. Osa kohtauksista (esim. baarikohtaus tai kolmiodraamakuvio) oli mielestäni tarpeettomia ja kestivät turhan pitkään. Myös osa henkilöhahmoista oli mielestäni tarpeettomia enkä ainakaan muistanut vastaavia TV-sarjasta.

Kuva: Teatteri Akseli

Päähenkilöiden lisäksi mieleeni jäi erityisesti loistava humalainen naishahmo, joka singahti näyttämölle milloin mistäkin suunnasta ja nauratti ainakin ensi-iltayleisöä.

Kuva: Teatteri Akseli

Kenelle suosittelisin? No ainakin aikanaan TV-sarjaa fanittaneille sekä kaikille, jotka haluavat nauraa marraskuun pimeyden keskellä.

Esitykset Teatteri Akselissa 16.12.2017 asti.

Lisätietoa