Kokonaisvaltainen elämys

Meillä on toimivaksi ja kaikin puolin hyväksi havaittu neljän hengen tiimi, jolla olemme käyneet niin sanotuissa pakopeleissä tai pakohuoneissa, kuinka niitä halutaankaan kutsua. Kantavana ideana on kuitenkin paeta lukitusta huoneesta 60 minuutissa.

Kävelykadulla sijaitsevassa CLU:ssa kaikki on toisin. Heti ovesta sisään tullessa on kuin astuisi toiseen maailmaan – ja sehän tietysti on tarkoituksena, olemmehan saapuneet Turun ensimmäiseen ulottuvuuksien väliseen etsivätoimistoon, jossa matkataan ajan ja avaruuden halki.

Eteinen on upeasti sisustettu ja vastassa ovat miljööseen sopivasti pukeutuneet oppaat. Ennen huoneeseen menoa on tarjolla laadukasta orgaanista teetä viehättävistä kupeista ja hyvin perusteellinen opastus siitä, miten huoneessa toimitaan. Opastusta on mahdollista saada niin suomeksi kuin englanniksikin.

Ei lukitun paikan kammoa

Muista pakopeleistä poiketen CLU:ssa ei ole ideana saada huonetta auki vaan suorittaa huoneen tehtävä. Itseasiassa huoneen ovi on koko ajan auki ja tehtävän aikana on sallittua poistua esimerkiksi vessaan. Ei siis tarvitse huolestua siitä, että lukittu paikka alkaisi ahdistaa.

Etsivätoimistossa on kolme erilaista peliä: Temppeli, Baker Street ja Pankkikeikka. Me pelasimme Temppelin ja siellä tehtävänä oli löytää mayojen muinainen esine ennen kuin tulivuori purkautuu.

Täyden palvelun kokemus CLU:ssa tarjotaan aina kaikille asiakkaille teetä ja pyynnöstä on mahdollista järjestää paikalle myös pientä makeaa tai suolaista syötävää.

CLU:ssa ajantaju katoaa eikä mihinkään ole kiire. Opastukselle on varattu riittävästi aikaa ja pelin jälkeen on varattu aikaa, jotta voidaan käydä peli läpi, jos jokin asia jäi epäselväksi.

Suomalaisen painajainen – Finnish nightmare

Marraskuussa vietetään peliviikkoa ja osana sitä CLU:ssa nähdään sunnuntaina 5. marraskuuta nerokas tapahtuma nimeltä Suomalaisen painajainen. Siinä on ideana, että koko päivän pääsee pelaamaan ilmaiseksi, jos on valmis saapumaan paikalle yksin ja menemään huoneeseen ratkaisemaan tehtävää täysin ventovieraiden ihmisten kanssa.

Pelaajat otetaan huoneisiin sisääntulojärjestyksessä ja huoneeseen tarvitaan pelaajiksi 3–6 toisilleen tuntematonta pelaajaa. Toki silloinkin pääsee pelaamaan myös ystäväporukassa, mutta veloituksetta pelaamaan pääsee vain, jos menee tuntemattomien kanssa. Mielestäni todella hyvä idea – ja todellinen suomalaisen painajainen!

Miten meni?

…ja miten meille siellä Temppelissä kävi? No, me saatiin mayojen aarre haltuun reilu 7 minuuttia ennen tulivuoren purkautumista. Huoneessa oli monta todella nerokasta juttua, mutta myös muutama hyvin simppeli pulma.

Rakastuimme kuitenkin CLU:n tunnelmaan niin paljon, että sinne on pakko mennä pian uudestaan! CLU TKU on jotakin aivan muuta kuin ne pakohuoneet, joissa olemme aikaisemmin käyneet.

Lisätietoja