Vesitouhui JukuParkis

Pikkupippuri oliki jo muutama päivä ootellu et tää päivä koittais ja hyvä ku housuissas meinas pysy. Ei edes meinannu kevään hittituote spinneri pitää niit muurahaisii pois pöksyist. Meinaa hiuka ku lämpimämpi päivä koitti, ni mein perhe suuntas kohti Turu vesipuistoo. Eli JukuParkkii mentii tsekkaamaa vuorostas mimmone paikka se o.

Valmistelut reissuu varte oltii alotettu jo aamupäiväst. Hyvi tehokas apuri tuo pikkupippuri. Nopiast tuli kasseihi pyyhkeet, uikkarit, pesuaineet ja kaikki muuki tarpeelline uintipuuhii. Hyvi suunniteltu o ku puoliks tehty. Lähtö sit koitti ku teiniprinsessa pääs kotio kesätöist.

Aurinko paisto pilvettömält taivaalt ja lämpöasteitki oli melkee kakskyt, mut silti ei ollu mikää lämmi ku tuuli kuiteski. Et ei iha osunu semmone hellepäivä, millo erityisest pupupöksuäiteest kaikenlaine plutimine o hauskaa. Mut ei sillä, ei tää kesä ny muuteska kovi lämpöne oo ollu et nautitaa niist mitä saadaa. Ja silti voi pitää hauskaa vaikkei ny nii kovin helle oliska. Se o kesä ny.Jukuparki pihal oli ainaki parkkipaikoi riittäväst, iha meki saatii auto siihe eturivii. Jonoi ei ollu ja pääs sisääki nopiast. Pukuhuoneis saati suht rauhas touhut ja saatii isompi lokeroki takaseinält. Lokeroitte avainnarut jalkaa, pesul, uikkarit pääl, läpsyttimet jalkaa ja menoks. Ensteks sit valkattii passeli aurinkoine paikka istuskel ja lämmitel. Sit vähä katselti ympäril mitä kaikkee sitä onka tarjol.

Kyl monenlaist härvelii ja erilaisii liukumäkii oli joka puolel. Tartti vaa valit mihinkä sitä ensiks menis. Tai isukki ja pikkupippuri menis. Ja niihä ne käviki. Melkee kaikist liukumäist tuliva, jostai jopa useemma kerra. Erityisest sellaset uimapatjoil mentävät mäet olivat hauskoi! Eikä tarttenu kauaa ootella liukumäkii pääsyy, vaiks muutama muuki oli tullu vesipuistoo päivää viettämää. Pikkupippuri kävi lasten merirosvosaarekkeellaki touhuumas ja väistelemäs erinäkösii vesisuihkui. Ja oli siel semmosii pelipaikoiki mis sit pysty vaiks kuivi jaloin kisailla. Mut kyl se pääasia oli justiins nuo liukumäet.

Äitee nautti ku sai uida altaas, ku ny ensiks vaa uskaltautu kastautuun. Teiniprinsessa kävi kastelees varpait ja lopu aikaa viettiki rentoutue aurinkotuolis. Otti arskaa omie sanoje mukka, mut tais silmät vilkuilla ympäristö tarjontaaki. Kuulemma iha silmäl kelpaavii uimavalvojii.

Ja viimiste joukois tietty vast lähdettii pois, oltais kyl oltu pitempääki jos olis voinu. Vaikkei tää ny nii lämmi päivä ollukka, ni kyl väsyny perhe kotio tuli, erityisest pikkupippuri ja isukki. Treenist käy tommone rappuste kipuamine ja tietty uimine. Ni nukkuma sai helpost vesipuuhie uuvuttaman pikkupippurinki. Teiniprinsessa sai tarvitsemaas lepoo ja rentoutust töitte ohel, ehkäpä jopa tän kesä ensimmäiset rusketusraidatki. Ja mikä taas oli äiteen mielest pääasia, ni saatii viettää yhdes aikaa ja mukava päivä oli! Onneks o tämmösii paikkoi iha kotinurkil, mihi men touhuumaa ja viettämä kesäpäivää.

Lisätietoja