Kesän urbaanein terassikokemus

Terassitorstai kuulostaa jo nimensä puolesta houkuttelevalta ajatukselta. Aivan Logomon vieressä, tehdasmiljöön keskellä avautuu pieni nurmimatolla aidattu terassi, jota somistavat erinäköiset sekä värikkäät tuolit ja pöydät. Aurinkovarjot tuovat myös pientä lomatunnelmaa terassille. Kyseessä ei ole keskustan tasokkaasti katettu terassi, vaan vaatimaton ja urbaaninen kokoontumispaikka, missä voi nauttia muutamat ystäviensä kanssa samalla kun eri genrejä soittavat bändit luovat tunnelmaa iltaan.

Kello kuudelta avautuva terassi alkoi olemaan jo hyvissä tunnelmissa heti avautumisen jälkeen. Terassin kulmalta pystyi koko illan aikana maistella Kiroilevat Kokit Pop Up -ravintolan herkullisia burgereita, joiden tuoksu saa veden kielelle jo heti paikalle saapuessa. Hintaluokka niin juomien kuin ruuan suhteen on edullinen ja toimii näin ollen hyvänä kilpailijana keskustan terassien hintatasolle. Illan aikana terassin lavalla esiintyivät Red Crickets, Johannes Faustus ja Kasipuol. Genret ovat vaihdelleet Terassitorstailla hennommasta kitaran soinnuista jykevään rokkiin. Tämä ilta oli selvästi rockia, josta vielä asteen rankempaa on tulossa tulevissa tapahtumissa. Jos musiikki ei täsmää oman maun kanssa, voi olla vaikea keskittyä pelkästään tunnelmaan. Kannattaa siis etukäteen tutkia ohjelmalistaa Facebookista ja katsoa, mikä päivä olisi mieluisin mennä.

Vielä monelle tuntematon tapahtumakonsepti aloitti toimintansa viime vuonna ja tänä kesänä avajaisjuhlat olivat 1.6.17. Melkein kaksi kesää meininkiä luonut tapahtuma voi kerätä illan aikana normaalisti jopa 50 kävijää. Eikä ihme! Monet tulevat isoissa kaveriryhmissä paikan päälle, mutta kun tyhjät pöydät alkavat loppumaan, voi tuntemattomankin viereen istahtaa tuoppinsa kanssa. Kenellekään ei tule oloa, ettei kuuluisi joukkoon. Vaikka terassitorstaita järjestää TVO eli Turun yliopiston varsinaissuomalainen osakunta ry, oli hienoa nähdä, että tapahtumassa ei käy pelkästään opiskelijoita vaan kaikenikäisiä ihmisiä.

Kokonaisuudessaan mielenkiintoinen tapahtumakonsepti, miljöö ja tunnelma. Mielelläni suosittelen myös muillekin. Ainakin kerran tämä täytyy kokea!

Kaikki tulevat Terassitorstait löydät TVO:n nettisivuilta. Tarkemmat tapahtumatiedot ja Facebook-tapahtumat löydät täältä.

 

Kirjoittaja on Visit Turun harjoittelija Hanna.