Turun vanhin kellariravintola

Vaikka olen asunut jo lähes 10 vuotta Turussa, en koskaan ollut aiemmin käynyt Brahen Kellarissa. Nyt saimme Jennan kanssa mahdollisuuden päästä herkuttelemaan tähän Turun vanhimpaan kellariravintolaan ja eipä kuulkaa tarvinnut pettyä! Brahen Kellari sijaitsee ihan keskustassa, muutaman askeleen päässä kävelykadulta ja Hansasta.

Meidät otettiin hyvin vastaan, alkuun suositeltiin ravintolan omaa aperitiivia, jonka nautimmekin ruokaa odotellessa. Kovin pitkään ruokaa ei tosin tarvinnut odotella, alkuruoat tuotiin nopeasti. Jenna oli valinnut alkuruoaksi kylmäsavuporoa maissiohukaisen ja lakkamajoneesin kera. Omalta lautaseltani löytyi lohitartar-salaattia ja murskattua näkkileipää. Molempien alkuruoat olivat herkullisia, annokset katosivat lautasilta ennätysnopeasti. Huomattiin, että naapuripöydän pariskunta oli tilannut metsäsienikeittoa, he kehuivat vuolaasti keittoa – päätettiinkin, että ensi kerralla tilataan alkuruoaksi sitä.

Ennen alkuruokaa oltiin niin nälkäisiä, ettei oikein oltu ehditty edes katsella ympärillemme ravintolassa. Pääruokaa odotellessa ihasteltiin kellariravintolan tunnelmaa. Ruokailijoita oli joka lähtöön, oli sekä vanhempia että nuorempia pariskuntia. Lisäksi oli isompia seurueita, kaveruksia ja perheitä. Tunnelma oli sopivan rauhallinen, muttei kuitenkaan jäykkä. Ei tarvinnut pelätä paheksuvia katseita, vaikka ääni vähän ruokailun lomassa nousi.

Pääruoaksi minä otin chili- & parmesanpaneroitua merilohta, voissa haudutettuja kasviksia ja yrttijuustorisottoa. En oikeastaan edes lukenut listaa pidemmälle, kun näin tämän annoksen, kuulosti niin hyvältä! Tarjoilija kertoi, että listan suosituimpia annoksia ovat esimerkiksi paistettu kuha ja valkosipulivoissa paistettu karitsan sisäfilee balsamicojuuresten ja parmesanperunan kanssa. Jenna päätyi valitsemaan jälkimmäisen annoksen, eli karitsan sisäfileen. Kumpikaan ei (taaskaan) joutunut pettymään annokseensa. Jennan karitsa oli lopulta ehkä vielä parempi, ihan täydellistä. Mun lohiannoksen yrttijuustorisotto oli tosin niin hyvää, että olisi tehnyt mieli nuolla lautanen syömisen jälkeen. Ihan oikeasti.

Karitsa-annos näytti olevan suosittu, sitä tilattiin meidän muutamassa naapuripöydässäkin ja kaikki kehuivat ruokaa! Koska emme kumpikaan ole viiniasiantuntijoita, annoimme tarjoilijan valita meille annoksiin sopivat viinit, lohen kanssa valkoviiniä ja karitsan kanssa punaista, luonnollisesti.

Hyvän illallisen kruunaa jälkiruoka, niin tälläkin kertaa. Jenna valitsi jälkiruoan taas tarjoilijan suosituksesta – valkosuklaa pannacotta ja vadelmat on yksi suosituimmista annoksista. Minä sen sijaan valitsin tutun ja turvallisen suklaabrownien vaniljamoussella. Jälkkärin seuraksi tilasin vielä kupin espressoa ja se kyllä kruunasi herkullisen illan. Jälkiruoista hieman paremmaksi osoittautui pannacotta, ihanan raikasta ja sopivan makeaa! Pitäisi useammin kuunnella tarjoilijan suosituksia, ne nimittäin osuivat ihan nappiin Brahen Kellarissa. Erityiskiitos kuuluukin meidän tarjoilijalle, saatiin erinomaista palvelua koko ilta!

P.S. Brahen Kellari tarjoaa myös lounasta. Lisäksi Cityshoppari-etukortilla saa kaksi pääruokaa yhden hinnalla. Brahen Kellari on myös yksi suosituksi nousseen Turku Food Walkin ravintoloista.

Lisätietoja

Brahen Kellari
Visit Turku – Brahen Kellari