Me gusta Gustavo!

Otsikko on pieni sanaleikki. Me gusta on espanjaa ja tarkoittaa suomeksi minä pidän. Gustavo on puolestaan välimerellistä ruokaa tarjoava ravintola, joka sijaitsee Turun Vähätorin kupeessa, aivan Linnankadun alkupäässä.

Antipasto

Vaikka en ollut koskaan ennen käynyt Gustavossa, sen rakennus oli minulle ennestään erittäin tuttu. Siinä oli ennen sijainnut yksi lempitaidegallerioistani, ja sen jälkeen Osteria Ovo -niminen ravintola. Oli kiinnostavaa nähdä, millaiseksi tila oli nyt muuttunut. Ja hyvältähän muutos näytti. Seiniltä löytyi myös jonkin verran taidetta, mikä tietenkin aina ilahduttaa taiteen ystävää.

Istahdettuamme toiseen ravintolan pienemmistä saleista, huomasin, että myös tilan akustiikka oli huomattavasti parantunut viime kerrasta. Vaikka samassa tilassa oli meidän lisäksemme yksi romanttista iltaa viettävä pari, keski-ikäinen herraseurue ja railakasta lauantai-iltaa viettävä tyttöporukka, ei kukaan varmasti häiriintynyt toisistaan.

Tonnato

Tilasimme alkuruoaksi antipasto-annoksen kahdelle (32€). Se sisälsi viittä eri lihatuotetta: Coppa di Parmaa, Mortadellaa (italialainen lauantaimakkara pistaasipähkinöillä ryyditettynä), N’judaa, Cuancialea, sekä jumbo-oliiveja, linnunmaksamoussea ja ihanan rapeaa leipää. Annos oli siis erittäin lihaisa. Avecini rakastui linnunmaksamousseleipään, itse mietin, että ehkäpä ainakin yksi lihatuote olisi voitu korvata jollakin ihanalla, välimerellisellä juustolla?

Ruokajuomaksi pyysin tarjoilijattarelta pehmeätanniinista, maultaan pyöreää ja täyteläistä punaviiniä. Ja sellaista myös sain. Espanjalainen Colección 880 Roble 2014 (8€/lasi) oli 100% Tempranillo-rypäleestä valmistettua, upean tummanpunaista viiniä.

Pihvi

Ennen pääruuan nauttimista meille tarjoiltiin keittiön tervehdyksenä vitello tonnato -annokset (14€).

Pääruoaksi valitsin erillisestä Turku-menusta härkää cuanciale-kääreessä. Härkäannos tarjoiltiin kurpitsapyreen, haudutetun punakaalin ja tumman timjamikastikkeen kanssa. Kurpitsapyre oli erityisen hyvää, joten olisin toivonut sitä olevan enemmänkin. Avecini tilasi grillattua, kokonaista tiikerirapua ja tajarin-pastaa sitruuna-kapriskastikkeessa (21€). Tähän annokseen kaivattiin kuulemma lisää mausteita.

Ravut

Jälkiruoaksi valitsin herukanlehti-cava sabayon marjoilla ja mustaherukkajäätelöllä (11€). Annos ei ollut liian makea, mikä miellytti minua kovasti.

Jäde

Avecini jälkiruoka-annos oli pelkistetyltä nimeltään minttusuklaa (11€). Nimi oli siinä mielessä hieman harhaanjohtava, että annos oli paljon enemmän. Se piti sisällään suklaaganache-kakkupalan, jonka välissä oli suolakaramellikerros ja itse tehtyä minttujäätelöä. Avecini kehui annosta vuolaasti, suolaisuuden ja raikkaan mintun yhdistyminen makeaan suklaaseen miellytti erityisesti.

Minttusuklaa

Gustavo on juuri nyt erittäin ajankohtainen. Ravintolaan saapuu 5.–8.10. Food & Fun -vierailulle keittiöpäällikkö ja kahden Michelin-tähtiravintolan omistaja Espanjasta.

14.10. Gustavossa järjestetään Winemaker’s Dinner yhteistyössä alkoholijuomatalo Altian kanssa. Iltaa isännöi Wineambassador Thibault Ranskasta. Ruokana nautitaan tuolloin erityistä riistamenua, joka on suunniteltu sopimaan Loiren laakson viinien kanssa.

www.gustavo.fi
Visit Turku – Gustavo
www.foodandfunfinland.fi