Nunnia ja konnia Samppalinnan Kesäteatterissa

Aurinkoinen ja lämmin kesäkuun ilta Turun keskustassa, aivan jokirannan liepeillä Samppalinnan mäellä suuren myllyn juurella. Vielä kun lisätään mukaan musiikkia, komediaa ja loistavia esiintyjiä on tiedossa viihtyisä ilta! Ja juuri nämä kaikki sain kokea juhannusviikon keskiviikkona, kun pääsin mieheni kanssa katsomaan Samppalinnan Kesäteatterissa ensi-iltansa saanutta Nunnia ja Konnia -musikaalia.

Samppalinnan kesäteatteri Nunnia ja Konnia 14.6.2016

Kuva: Samppalinnan Kesäteatteri

Whoopi Goldbergin tähdittämän elokuvan Sister Act olen nähnyt joskus teini-iässä muutamia kertoja, joten tiesin hieman, mitä oli odotettavissa juonen suhteen. Pääosaa esitti aina yhtä vaikuttava Maria Lund, jonka roolihahmo, yökerholaulaja Deloris, piilotettiin nunnaluostariin hänen jouduttuaan silminnäkijäksi murhaan, ja joka joutui tästä syystä gangstereiden jahtaamaksi. Kun jo ajattelee yökerholaulajaa luostarissa tulee heti mieleen, ettei kaikki voi mennä kommelluksitta. Ja näin olikin, vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä mukaansa tempaavaa musiikkia oli jo ensimmäinen tunti täynnä.

Samppalinnan kesäteatteri Nunnia ja Konnia 14.6.2016

Kuva: Samppalinnan Kesäteatteri

Puoliaikaan mennessä oli saatu kuulla ja nähdä useita vauhdikkaita disko-, soul- ja gospelesityksiä. Sama meno jatkui esityksen toisessa osassa, ei ehtinyt tylsistymään senkään aikana. Vielä kun hyvään musiikkiin oli yhdistetty hieman komediaa oli lähes kaikilla kestohymy kasvoilla ja naurua kuului sieltä täältä.

Kuva: Samppalinnan kesäteatteri

Kuva: Samppalinnan Kesäteatteri

Suurin osa esityksestä pyörii nunnaluostarissa, mutta myös sen ympäristössä, jopa yökerhossa. Gangsterit lähtevät tietysti etsimään Delorisia ja saavat vihiä hänen oleilustaan luostarissa ja lähtevät tietysti hakemaan naista sieltä. Liikaa en halua tapahtumista paljastaa, joten jätetään jotain myös itse teatteri-iltaa varten.

Kuva: Samppalinnan kesäteatteri

Kuva: Samppalinnan Kesäteatteri

Kokemuksena kesäteatteri oli muutenkin todella positiivinen. Tuo sijainti on paras mahdollinen, keskellä Turkua, mutta silti tarpeeksi sivussa keskustan hälinästä. Saavuimme miehen kanssa jokirantaa pitkin, kun esityksen alkuun oli vielä reilu puoli tuntia. Katsomon portit olivat vielä kiinni ja esiintyjät veivät läpi viimeisiä harjoituksiaan. Paikalla oli jo tuossa vaiheessa paljon yleisöä odottamassa, mutta ei siellä toimettomana tarvinnut odotella. Myyntikojut olivat jo avoinna ja niistä sai kaikenlaisia juomia ja syötävää. Joka puolelta kuului puheensorinaa, kun tutut vaihtoivat kuulumisia. Tunnelma oli rento.

Kuva: Samppalinnan kesäteatteri

Kuva: Samppalinnan Kesäteatteri

Samppalinnan Kesäteatteri on muutenkin hyvin rakennettu pyörivine katsomoineen. Ympäristö antaa mahdollisuuden saada esitykseen eloa ja vaihtelevuutta, eikä esitykseen tule turhia taukoja ollenkaan.

Kuva: Samppalinnan Kesäteatteri

Kuva: Samppalinnan Kesäteatteri

Itse annan esitykselle täydet 5/5 pistettä ja voin hyvillä mielin suositella kaikille Nunnia ja Konnia!

Samppalinnan Kesäteatteri
Visit Turku – Samppalinnan Kesäteatteri