Kulttuurin ystävän Turku

Taiteen, kulttuurin ja historian ystävälle Turku on loistava omatoimimatkailun kohde, jossa moderni taide kohtaa vuosisatojen kulttuurihistorian. Yhden päivän tai viikonlopun aikana ehdit kiertää joukon mielenkiintoisia kulttuurikohteita, joihin pääset helposti kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla.

Kulttuuripäivä Turussa alkaa parhaiten, kun suuntaat matkan bussilla kohti Turun sataman läheisyydessä sijaitsevaa Turun linnaa, joka on merkittävä osa Turun ja koko Suomen historiaa. Linnan historia ulottuu aina 1280-luvulle asti ja erilaiset vakituiset sekä kausittaiset näyttelyt tuovat loistokkaan renessanssiajan, entisaikojen sodat, kuninkaallisten valtataistelut ja keskiaikaisen elämän käsin kosketeltavan lähelle.

Mainoskuvaus / Turun Linna ulkokuvia

Turun linnasta pääset kätevästi takaisin Turun keskustaan lainaamalla polkupyörän Turun linnasta. Jokirannan tuntumassa sijaitsevassa Wäinö Aaltosen museossa katsellaan kesän ajan Turun kaupungin taidekokoelmaa uusista näkökulmista. Mansikkapaikka-näyttely tuo esiin vähemmän nähdyt teokset sekä Wäinö Aaltosen veistokset ja maalaukset.

Mainoskuvaus / WAM

Taideannoksen jälkeen voi nauttia välipalan Cafe Wäinössä tai polkea seuraavaan kohteeseen Teatterisillan yli ja herkutella Cafe Qwenselin 1700-luvun ruoista inspiraation saanneilla makeilla ja suolaisilla välipaloilla. Vanha suurporvaristotalo avaa ovet 1700-luvun herrasväen elämään ja Apteekkimuseossa voit tutustua terveyden, sairauksien ja lääkkeiden historiaan.

Kuva: Maarit Lassila

Kuva: Maarit Lassila

Pyörä kannattaa jättää Qwenselin talon lainapyöräpisteeseen ja jatkaa matkaa kävellen pitkin Aurajoen rantaa kohti vanhaa ja uutta pääkirjastoa. Näitä kahta yhteenliitettyä rakennusta ihaillessa voit tarkastella, miten 1903 ja 2007 valmistuneet kirjastot käyvät keskenään vuoropuhelua.

Jokirannan uusimman tulokkaan, Kirjastosillan, ylittämällä pääset Turun vanhaan keskustaan ja ravintola Pinellaan rentoutumaan ruoan ja juoman parissa. Vuodesta 1848 lähtien paikalla ollut kahvila veti 1900-luvulla puoleensa paikallisia kirjailijoita, taiteilijoita ja boheemeja. 2011 täydellisesti kunnostetun ravintolan terassilla sekä yläkerran tyylikkäässä baarissa on hyvä istua iltaa seuraten ohikulkevia ihmisiä ja ilta-auringossa loistavaa Aurajokea.

Pinella2

Kulttuurintäyteisen päivän jälkeen voit kävellä Kauppatorin laidalla sijaitsevaan Original Sokos Hotel City Börsiin, missä olet vain hissimatkan päässä tapahtumien virrasta. Tämä hotelli tarjoaa rauhalliset puitteet matkailijalle, joka tietää mitä tahtoo ja haluaa majoittua kätevästi kaiken keskiössä.

City-Börs

visitturku.fi – Turun linna
visitturku.fi – Wäinö Aaltosen museo
visitturku.fi – Apteekkimuseo ja Qwenselin talo
visitturku.fi – Turun pääkirjasto
visitturku.fi – Pinella
visitturku.fi – Original Sokos Hotel City Börs