Monipuolista menoa lapsiperheelle

Turku on erinomainen kesäkohde lapsiperheille. Turku ja lähellä sijaitseva Naantali tarjoavat mielenkiintoisia kohteita ja aktiviteetteja, jotka ovat erityisesti lasten mieleen. Tutustumalla kesän kohteisiin voitte perheen kesken kerätä omat suosikkinne ja lähteä kesäiselle seikkailulle!

l1200-Fori-visitturku

Turun keskustan läheisyydessä sijaitsevassa Luostarinmäen käsityöläismuseossa riittää ihmeteltävää koko perheelle, sillä tässä Turun palolta säästyneessä kaupunginosassa sijaitsee joukko alkuperäisiä rakennuksia kahden vuosisadan takaa. Luostarinmäen käsityöläiset ahertavat verstaissaan koko kesän ajan, ja museossa järjestetään sekä yleisiä että lapsille suunnattuja opastuksia. Kesäohjelmasta löytyy muun muassa eri käsityöläisammattien esittelyä, Käsityötaidon päivät sekä erityisesti lapsille suunnattu Kivakesäkeskiviikko -tapahtuma.

Kuva: Martti Puhakka

Kuva: Martti Puhakka

Hieman tuoreempaan historiaan pääset kurkkaamaan Kuralan Kylämäessä, missä 1950-luvun maalaiskylän tunnelmiin pääsee tutustumaan monella eri tavoin. Herkut valmistuvat tuvassa puu-uunissa, ja talon emäntä kertoo samalla entisajan maatilan askareista. Ulkona saa rapsutella kesälaitumella nautiskelevia lampaita tai osallistua heinäkuussa järjestettäville Ötökkäsafareille, joissa pikkututkijat pääsevät tutustumaan luontoon ruohonjuuritasolta lähtien.

Vintage_Kurala_yhteislaulu09 (1)

Koska lapset eivät koskaan ota lomaa leikkimisestä, kannattaa Turun leikkipuistotarjontaan tutustua. Kupittaalla sijaitsevaan Seikkailupuistoon on aina vapaa pääsy ja puistoon voi poiketa koska vain. Leikkipuiston ohella Seikkailupuisto kätkee sisäänsä monipuolista tekemistä aina Liikennekaupungista safariautoiluun ja teatteriesityksistä Seikkiksen omaan tiedekeskukseen. Leikin lomassa voi nauttia vaikkapa omat eväät ja vilvoitella jalkoja puiston purossa. Seikkailupuiston kausi huipentuu 7.8.2016 koko perheen maksuttomaan Musapiknik-tapahtumaan, jossa esiintyy lukuisia kotimaan kärkiartisteja.

seikkis

Lapsiperheiden kannattaa katsella matkakohteita myös Turun ulkopuolelta ja esimerkiksi Naantalissa sijaitsevaan Muumimaailmaan pääsee Turusta kätevästi julkisilla kulkuneuvoilla tai omalla autolla. Muumimaailmassa Tove Janssonin luoma satumaailma herää henkiin aidon saaristolaisluonnon keskellä.

Muumien kotisaaressa on päivittäin monenlaista nähtävää ja koettavaa. Katettu kesäteatteri Emma esittää päivittäin lastenteatteria ja lentämiskoulussa pikkunoidat voivat harjoitella taitojaan Noidan ja Aliisan kanssa. Koska Muumimaailmassa ei lukita ovia, pääsee juuri uudistettuun Hemulin taloon sekä kaikkia kiehtovaan Muumitaloon tutustumaan. ”Jo ennakkoon kannattaa ladata Muumimaailman mobiilisovellus, sieltä saat mm. tietoa päivän ohjelmasta sekä mukavia etuja”, vinkkaa Muumimaailman markkinointijohtaja Ann-Karin Koskinen.

Muumimaailmassa on mukava viettää vaikka koko kesäpäivä, sillä seikkailujen lomassa laaksossa on helppo pysähtyä välillä syömään lounasta tai herkutella esimerkiksi Muumimamman munkkikahvilassa. Lisäksi laaksosta löytyy myös Huilipuisto päiväunien viettoa varten.

l1200-Muumimaailma_2014-446[1]

Kesäkuussa kannattaa hyödyntää etu, jolla pääsette perheen kanssa Muumimaailmaan kahtena päivänä yhden päivän hinnalla. Koko viikonlopun mittaisella reissulla perhe yöpyy mukavasti Naantali Spassa, jossa hotellin palvelut mahdollistavat niin altaalla pulikoinnin kuin ravintolan antimista nautiskelun. Naantali Spassa on myös valvottu leikkipaikka Muksumesta, jos haluatte nauttia kylpylän palveluista hetken kahdestaan. Kesäksi Kylpylään avataan uusi Muksumaailma salibandykaukaloineen, mini-muumitaloineen ja muine leikkimahdollisuuksineen.

Jos taas vietätte lomamatkan tiiviisti Turun keskustassa, kannattaa suunnata ydinkeskustassa sijaitsevaan, kodikkaaseen Turun Original Sokos Hotel Seurahuoneeseen. Sydämellinen palvelu, lasten oma leikkihuone, kaikkien kaveri Onni Orava, kätevät Muumibussikuljetukset hotellilta Muumimaailmaan sekä maistuvat Muumimenut korttelibistro Sevilla & Co:ssa – siinä syitä, miksi Original Sokos Hotel Seurahuone on lähellä kotia, oli koti sitten kuinka kaukana tahansa.

Kopio tiedostosta Seurahuone

Turun seudulla riittää nähtävää ja koettavaa päiväksi tai vaikka pidennetyksi viikonlopuksi. Omat suosikit poimimalla koko perhe viettää ikimuistoisen ja leikkiä täynnä olevan kesäloman. Turun seudun kesäkohteet odottavat seikkailijoitaan!

visitturku.fi – Luostarinmäen Käsityöläismuseo
visitturku.fi – Kuralan Kylämäki
visitturku.fi – Seikkailupuisto
visitturku.fi – Muumimaailma
visitturku.fi – Naantalin Kylpylä
visitturku.fi – Original Sokos Hotel Seurahuone
visitturku.fi –Sevilla & Co