Turun kesä täynnä tapahtumia

Turussa riittää tapahtumia koko kesälle, mutta kesän vilkkain tapahtumaviikonloppu vietetään heinäkuun lopussa. 29.7.–31.7. järjestettävän Super Weekendin aikana ehtii nauttia eri tapahtumien tarjonnasta ja viettää muistorikkaan viikonlopun.

l600-sermi-superweekend

Perjantai kannattaa aloittaa merellisissä tunnelmissa, sillä 50. juhlavuottaan juhliva Oras Swan Regatta tuo 27.7.–31.7.2016 yli 100 venekaunotarta Turun sydämeen ja saaristoon. Kyseessä on kesän merkittävin merellinen tapahtuma, jonka aikana voit seurata upeiden, käsityönä valmistettujen Swan-purjeveneiden kulkua, käydä tutustumassa merityön historiaan Forum Marinumissa sekä nauttia vanhan satamakaupungin lumoista.

l1200-SwanRegatta

Kun olet hengittänyt meri-ilmaa tarpeeksi, voit kipaista hotellille vaihtamaan vaatteet ja jatkaa iltaasi kohti Samppalinnan kesäteatteria, jossa laulu raikaa Aurajoenrantaan saakka. Ja kaikki laulaa på Samppalinna on huippuartistien siivittävä yhteislaulutapahtuma, joka järjestetään heinäkuun jokaisena perjantaina.

Turkulaisia tapahtumia seuraat aitiopaikalta Radisson Blu Marina Palace Hotellissa, jonka huoneista sekä ravintola- ja kokoustiloista on upeat näkymät Aurajoelle. Hotellin ravintola Grill it! Marinassa sekä sen Chill it! -kesäterassilla viihdyt vaikka koko lomapäivän seuraten jokirannan vilkasta elämää – onhan joki Turun sielu ja sydän.

Marina

Lauantain voit aloittaa vauhdilla ja jännityksellä, kun suuntaat kohti Kuninkuusraveja, jotka järjestetään kesällä 2016 Turussa. 29.7.–31.7. pääset seuraamaan, miten suomenhevoset mittelevät keskenään yleisön kannustaessa ja jännittäessä suosikkinsa puolesta.

Saaga S, kuva: Jutta Ikonen

Saaga S, kuva: Jutta Ikonen

Kun ilta alkaa hämärtyä, lähde kävelylle pitkin Aurajoen rantaa, jossa Kuninkuusravien iltajuhla järjestetään legendaarisen Down By The Laiturin yhteydessä. Tänä vuonna täysin uudistunut DBTL tuo 27.7.–30.7. lavalle kotimaisen musiikin tähtiä jokaiseen musiikkimakuun. Kolmen päivän aikana lavalla nähdään muun muassa Sanni, Jari Sillanpää, Paula Koivuniemi sekä tietysti Turun omat pojat, Matti ja Teppo.

”Heinäkuun superviikonloppu on loistava tiivistys Turun kesästä: tapahtumia löytyy jokaiselle. Swan-regatan myötä Turku valmistautuu myös ensi kesän Tall Ships Races -tapahtumaan. Kaiken kruunaa Turun upea ravintolatarjonta”, sanoo Turun viestintäjohtaja Saara Malila.

Turun kesä on täynnä musiikkia, urheilua ja ruokaelämyksiä

Turun festivaalikesä pitää sisällään myös Suomen vanhimman, suurimman ja kauneimman musiikkifestivaalin, Ruisrockin (8.–10.7.) sekä vaihtoehto- ja undergroundmusiikkia juhlistavan H2Ö:n, joka järjestetään vanhalla ja tunnelmallisella Ruissalon telakka-alueella 22.–23.7.

Kuva: Maria Kokljuschkin

Kuva: Maria Kokljuschkin

Mikäli urheilutapahtumat vetävät puoleensa, kannattaa Turkuun suunnata 29.6., kun Paavo Nurmi Games kokoaa kotimaiset ja kansainväliset yleisurheilutähdet Turun Urheilupuistoon. Tapahtuman aikana järjestetään myös monipuolisia liikuntatapahtumia koko perheelle sekä maineikas Paavo Nurmi Marathon.

l600-PNG

Elokuun 13.–14. päivä tuo uudempia tuulia urheilutapahtumien maailmasta. CHALLENGETurku-tapahtuma kokoaa noin 1000 osallistujaa kisaamaan triathlonissa. Turun ainutlaatuisesta miljööstä saavat osallistujien ohella nauttia myös kannustusjoukot: uintiosuus suoritetaan Turun Aurajoen alajuoksulla, 90 kilometrin pyöräosuus vie läpi kauniin Turun lähiseudun ja loppurutistuksen juoksureitti kulkee niin ikään kauniissa Aurajoen jokirantamiljöössä.

ChallengeTurku2

Kulinaristeillekin löytyy Turusta oma tapahtuma, sillä viidettä vuotta järjestettävä Neitsytperunafestivaali täyttää 17.–18.6. Panimoravintola Koulun pihan lämminhenkisellä ruokakulttuuritapahtumalla, joka juhlistaa kesän ensimmäisiä perunoita, lähiruokaa ja paikallisia erityispiirteitä.

Kuva: Mari Sandell

Kuva: Mari Sandell

Turkuun kesällä matkaavan kannattaa pitää ehdottomasti mielessä myös Naantali ja idyllisen kesäkaupungin monet mahdollisuudet. Nälän tai janon yllättäessä kannattaa suunnata Naantalin Kaivohuoneelle, jonka ihanalla terassilla iltaa jaksaa istua pidempäänkin. Kaivohuone tarjoilee pitkin kesää myös suomalaisten kärkitähtien keikkoja.

Kaivohuone

Jos siis kaipaat vauhtia, jännitystä, musiikkia ja festivaalitunnelmaa, suuntaa matkasi kohti Turkua!

kalenteri.turku.fi
visitturku.fi – Radisson Blu Marina Palace Hotel
visitturku.fi – Naantalin Kaivohuone