Rentouttavaa lomailua Grännäs Storgårdilla ja hotelli Stallbackenissa

Sain mahdollisuuden viettää upean keväisen viikonlopun Nauvossa hotelli Stallbackenissa. Nauvo on osa Paraisten kaupunkia ja se sijaitsee Turun saaristossa, noin 50 kilometrin ajomatkan päässä Turusta. Jos ajat Saariston rengastietä, ajat Nauvon läpi. Turun suunnasta Nauvoon saapuva pääsee kivasti jo saariston tunnelmaan, reitille osuu upeita maisemia ja yksi lossimatkakin. Losseja Paraisilta Nauvoon menee noin vartin välein, joten keskikesällä matkaavan kannattaa varautua jonoihin. Me onneksi vältyttiin jonoilta, mutta samalla suunnalla matkanneilta olen kuullut, että esimerkiksi juhannuksen aikoihin voi jono venyä tuntien mittaiseksi.

hotelli2

Hotelli Stallbacken ja sen yhteydessä sijaitseva Grännas B&B sopivat sijaintinsa puolesta hyvin majoitusvaihtoehdoksi, jos ajelee Saariston rengastietä. Toisaalta sijainti ja miljöö on hyvä myös pienelle minilomalle, irtiotolle, jos saapuu esimerkiksi Turusta tai Salosta. Matkaan ei mene kovinkaan kauan, mutta ero kaupungin ja maaseudun välillä on mieletön. Tuolla oli niin kaunista, rauhallista ja hiljaista.

piha2

Hotelli on kunnostettu vanhasta navetasta, joka on rakennettu jo vuonna 1886. Samassa pihapiirissä sijaitseva päärakennus on 1760-luvulta, joten maatilalla on pitkät perinteet. Paikan omistaja kertoi meille, että hän on jo 8. sukupolvi, joka pitää maatilaa ja nyt myöhemmin sen yhteyteen on perustettu tämä hotelli, B&B ja ravintola. Vanhaan navettaan rakennettu hotelli huokuu historiaa, mutta on samalla moderni majoitusvaihtoehto. Meidän huone oli tosi valoisa, tilava ja mukava. Ihastuin mm. kattoikkunaan! Hotellihuoneissa on kaikki mukavuudet tv:stä kahvinkeittimeen ja moderniin kylpyhuoneeseen.

huone1

hotelli1

Parhaiten vanhan ajan fiilikseen pääsi saunassa, joka oli ihanan perinteinen. Itse olen mökillä tottunut peseytymään ilman suihkua, mutta uskon, että modernimpaan menoon tottuneelle tuo sauna ja sen perinteiset peseytymismahdollisuudet ovat elämys! Kivasti modernia fiilistä saunomiseen tuo kuitenkin terassin lämminvesitynnyri. Saunan terassi on ihanasti ilta-aurinkoon! Ihan suoraan saunasta ei valitettavasti pääse mereen uimaan, mutta lähistöllä on myös hotellin yksityinen ranta, jos haluaa uimaan.

sauna

Hotellin pihapiiri on todella kaunis ja puistomainen. Aamulla oli ihana herätä hyvin nukutun yön jälkeen auringonpaisteeseen ja syödä aamiaista ulkona. Jos säät eivät salli ulkona syömistä, niin ei sisällä ravintolassakaan huonolta näyttänyt. Ravintola oli tunnelmallisesti sisustettu ja tyylikäs. Ja se aamiainen – en tiedä johtuiko upeista puitteista ja muutenkin hyvästä fiiliksestä, mutta jopa kahvi maistui paljon paremmalta kun kotona kaupungissa. Sämpylät oli itse leivottuja ja puuro vasta keitettyä. Aamiainen oli melko perinteinen ja yllättävänkin hyvä, oli leipiä päällisineen, puuroa, hilloa, mysliä, siemeniä, munia, mehuja, kahvia.

aamiainen3

sauna1

Jos kaipaa jotain aktiviteetteja vierailun ajaksi, järjestää hotelli esimerkiksi veneretkiä, melontaa ja wellness-ohjelmaa. Upeat maalaismaisemat houkuttelevat myös mm. luontopolulle tai lenkille. (Vähän harmitti, ettei meillä ollut lenkkivaatteita mukana). Hotellilta voi tehdä myös omatoimisesti retkiä esimerkiksi Nauvon vierasvenesatamaan tai Seilin saarelle. Hotellin yhteydessä on myös à la carte ravintola, joka on auki päivittäin kesäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin.

aamiainen

Kokonaisuudessaan me olimme tosi tyytyväisiä hotelliin. Hotelli Stallbacken tarjosi meille rentouttavan miniloman maaseudun rauhassa. Suosittelen!

www.hotelstallbacken.fi
visitturku.fi – Hotel Stallbacken, Nauvo