Pari palaa Tokiota

Vuodenvaihteessa avattu Edo Sushi tuo kaivattua vaihtelua Raision Myllyn pizza-pasta-burger -ketjujen rinnalle. Tunnelma pienessä paikassa on suht viihtyisä. Ostoskeskuksen kuulutuksia ei valitettavasti saa pois, mutta entä musiikkia päälle?

sushi

Paikan valttina on ainakin japanilaistyylinen oheistuotevalikoma: hämmentäviä limsapulloja, karkkikääreistä tehtyjä pussukoita ja jäätelöä.

Lounassettien persoonalliset nimet tuovat mieleen muistoja taannoiselta Japanin matkalta. Maistelemassani Shinjukussa majoituimme, 8 makia + 8 nigiriä (15,50€), Harajukussa oli paljon erikoisesti pukeutuneita teinejä 6+6 (12,50€) ja Nipporissa vaihdettiin junaa 6+4 (9,50€).

sushi6

Makipalojen koostumus on turhan tiivis, nurinperin käännetyissä löysähkö. Nigirit sen sijaan ovat säntillisiä, kasassa pysyviä ja herkullisia sisältäen mm. lohta, surimia, rapua, meriahventa ja kevyesti halstrattua ankeriasta. Munakas on luomumunista paistettu ja osa kaloista on peräisin Turun Kauppahallista. Lisäksi saviastiat ja kalusteet ovat lähituotantoa. Pisteitä ropisee.

Liian voimakas tai huono soijakastike pilaa tunnetusti hyvänkin sushin, joten olen iloinen maistaessani tuunattua Kikkomania. Wasabi polttelee suussani riittävästi, mutta suurempaa tujakkuutta hakevalle siinä voisi olla enemmänkin potkua.

sushi8

Kyytipoikana tarjottu antioksidanttirikas matcha-tee erottuu kilpailijoiden Snöreniltä maistuvista kupposista. Tässä on jopa vivahdus merilevää. Miso-keitto puolestaan on tuttua ja turvallista.

Lounaan loppupuolella lähtee homma lapasesta. Otan mustaa seesam-jäätelöä 500ml (4,50€) ja limsaa. En yleensä harrasta limsoja, mutta melonin ja litsin makuiset Ramunet huutavat nimeäni. Erikoisen pullon avaaminen vaatiikin ohjeita, sillä pullon suun lasikuula pitää saada tipahtamaan kaulan pohjalle. Tyhjien pullojen kierrätys tapahtuu alakautta täyttämällä, joten kuula säilyy pullossa. Jännittävää ja niin japanilaista!

sushi3

Hyvä kombo, miellyttävä palvelu ja lounasvaihtoehdoista tituleeraisin Myllyn parhaaksi.

Edo Sushin sivut: www.edo.fi