Brinnerillä Bryggman’silla

Ruokaihmisellä oli tällä kertaa kokeilussa Keski-Euroopassa trendikkääksi noussut brinner. Ilmeisesti koko Suomessa brinneriä tarjoaa ensimmäisenä turkulainen Scandic-ketjun ravintola Bryggman’s Restaurant & Deli Turun Yliopistonkadulla.

Näkymä kadulle parempi pieni

Mikä ihme brinner sitten on? Englannin kieltä taitavalle sana kalskahtaa heti jotenkin tutulta! Brinner nimittäin yhdistää aamiaisen (breakfast) ja päivällisen (dinner). Aamiaisella syötävät herkut tarjoillaan Bryggman’sin brinnerillä päivittäin klo 17-21.

Kokeilumme sijoittui keväiseen perjantai-iltaan klo 19 ja saavuimme paikalle jokseenkin nälkäisinä. Ravintola oli tuolloin hiljainen ja saimme testailla brinneriämme kaikessa rauhassa.

Jokaiseen brinneriin kuuluu puuro, kananmunaa ja pekonia. Tämän lisäksi asiakas voi valita listalta kaksi mieluisinta lisuketta, jotka ovat osittain vaihtuvia.

Suolainen piiras pieni

Aluksi tarjoilija tuli kysymään mitä juotavaa brinnerimme kanssa haluamme nauttia. Vaihtoehtona oli appelsiinimehu tai luomuomenamehu. Valitsimme kumpikin itsellemme luomuomenamehun. Myös kahvia olisi ollut mahdollista saada heti, mutta päätimme nauttia sen vasta aterian lopuksi.

Juotavat pieni

Ottaen huomioon hiljaisen ajankohdan, kesti ruoka-annoksen saapuminen yllättävän kauan. Ensimmäisenä pöytään saatiin Fazerin Alku-sadonkorjuupuuro ja voita. Puuro on valmistettu kaurasta, ohrasta ja rukiista. Siihen on lisätty jyviä ja siemeniä, jotka antavat puurolle hieman erikoisen ja rouheanrustiikin suutuntuman. Hieman siinä naureskelimme, ettei perjantai-iltaisin ole ravintolassa kovin usein tullut puuroa aiemmin nautiskeltua. Mutta maukasta se kummankin mielestä oli!

Puuro pieni

Minä tilasin valinnaisina lisukkeina annokseeni täytetyn crepesin ja lämminsavustetun lohen. Crepesin täyte on vaihtuva, ja tällä kertaa sisältä löytyi herkkutatteja ja juustoa. Kumppanini valitsi lautaselleen bratwurstia ja suolaisen piirakan. Piiraan sai valita kala- tai kasvistäytteellä.

Lohi ja pekoni pieni

Kaikkein myönteisintä brinnerissä olivat mielestämme raikkaat kasvikset ja hedelmät. Ateria säilytti monista raskaammista ainesosistaan huolimatta keveydentunteen. Annos on myös hyvin näyttävä ja iloksi silmälle. Brinner on varmasti myös terveellisempi vaihtoehto esimerkiksi hampurilaisateriaan verrattuna.

Koko lautanen pieni

Nautimme brinnerimme hyvällä ruokahalulla. Kumppanini mielestä annoksen heikoin lenkki oli hieman lötkö ja mauton bratwurstmakkara. Itse olisin saattanut kaivata lopuksi jotain pientä makeaa, jota tavallisesti nautin viikonlopun herkkuaamiaisillakin. Ehkä listalla ollut amerikkalainen pannukakku olisi sittenkin kannattanut valita lautaselle 🙂 Ruoka oli kuitenkin maistuvaa ja monipuolista, ja siitä jäi miellyttävä kylläinen olo.

Yleisilme ehkä sittenkin pieni

Pohdimme syödessämme, että kenelle brinner sitten sopii ja miksi sellaista pitäisi syödä?

Brunssiksi brinneriä aletaan tarjoilla mielestämme liian myöhään (klo 17), ellei kyseessä ole todella poikkeuksellinen dagen efter –päivä. Brinner on kuitenkin hyvä vaihtoehto esimerkiksi liikunnallisen päivän päätteeksi tai kun lounas on jäänyt väliin. Myös satunnaisen ohikulkijan kannattaa pistäytyä brinnerillä, sillä se on monipuolinen, raikas ja hinnaltaan kilpailukykyinen vaihtoehto pikaruoalle. Varmasti myös hotellissa asuvat, mahdollisesti epäsäännöllistä ja kiireistä elämää viettävät asiakkaat ovat sopiva brinnerin kohderyhmä.

Kahvi pieni

PLUSSAT JA MIINUKSET

+ hyvä hinta-laatu –suhde
+ raikkaat hedelmät ja vihannekset
+ monipuolisuus
+ nälkäinenkin tulee aterialla kylläiseksi
– Rennompaa illanistumista kaipaavien on vaikea saada sovitettua ateriaan alkoholia.
– Ruoan saaminen pöytään kesti kauemmin kuin ennalta olisimme odottaneet

Bryggman’s Restaurant & Deli
www.visitturku.fi/bryggmans_