Sulje
Annika Vaajapuro

Annika Vaajapuro

Arkisto

Helmikuu


Tårget – historiaa ja hyviä makuja

Vähätorin kupeessa, yhdellä Turun paraatipaikoista, on sijainnut tiettävästi Suomen ensimmäinen ravintola, joka sai anniskeluoikeudet. Silloin elettiin vuotta 1682. Nyt, 337 vuotta myöhemmin, nuo kellaritilat ovat jälleen asiakaskäytössä, nimittäin pian 5 vuotta tiloissa toiminut Tårget avasi kellaritilat vuosien jälkeen jälleen asiakkaille ruokailua ja juomien nauttimista varten. Kellaritilat ovat luonnollisesti koko ajan olleet olemassa, mutta ne ovat …


HÜGGE – Pehmeän tunnelmallista vegeä

Vähätorin tuorein ravintolatulokas, marraskuussa 2018 ovensa avannut Hügge, on mainio lisä Aurajokirannan jo ennestään mittavaan ja laadukkaaseen ravintolakavalkadiin. Hügge kutsuu nälkäiset pöytiensä ääreen kertomalla nettisivuillaan, että tarjolla on ”vegetarian food for everybody” – kasvisravintola luokin jo nimellään vaikutelman lämpimän vastaanottavaisesta paikasta. Testattavaksi ateriakokonaisuudeksi valikoitui Menu Hügge, seitsemän annoksen kokoelma ruokalistan herkuista. Henkilökunta ei tarinoinut viinien …